Nyt koncept af fodboldstøvler: Nike Tech Craft Pack

11.08.2015

Skrevet af Jonathan

Spørgsmålet om, hvorvidt lædermaterialet er fortid i fodboldstøvlen er gentagne gange blevet vendt i nyere tid. Med fremkomsten af syntet og senest knit synes læderoverdelen at blive mere og mere negligeret. I dag har Nike dog foretaget en kovending ved at præsentere Nike Tech Craft Pack. Se hvad det er for noget her.

Nej. Det er og bliver aldrig “bare” en fodboldstøvle. Det er en fodboldspillers vigtigste udstyr og det kræver konstant udvikling. Jagten på at udvikle det bedste udvalg af fodboldstøvler slutter nok aldrig og i dag skriver Nike et nyt kapitel i den fortælling. De har nemlig for første gang nogensinde præsenteret en fuld silo opdatering bestående af premium k-læder.

Men hvorfor, får man lyst til at spørge? Jeg troede at læder var fortid? Men Nikes research viser tilsyneladende noget andet. Her er de nemlig gentagne gange blevet konfronteret af spillere med et ønske om et alternativ i læder til netop den silo de spiller i. De vil ikke bare skifte over til Tiempo. De vil have alle fordelene fra Mercurial, Magista eller Hypervenom - med en læderoverdel.

Kan du genkende ønsket? Så er det blevet opfyldt her. For Nike har lyttet til folket og givet dem hvad de vil have. Med Tech Craft Pack leverer de nemlig et nyt koncept, som man bare kan håbe ikke er en engangsforestilling. For her kan vi tale om ordet Premium!

Du kan købe de nyeste Tech Craft Nike fodboldstøvler fra 13. august lige her..

I 2014 gik Nikes team i gang med at undersøge nulighederne for at opfylde spillernes ønske. Ret hurtigt kom de frem til en løsning som faktisk slet ikke var så dum. Og efter en række eksperimenter kunne de bekræfte at Tech Craft var svaret.

Konstruktionen bag er ret speciel. Således har Nike fjernet laget af NikeSkin og erstattet det med K-fuse. Og hvad er det så? Jo det er en helt særlig teknologi, hvor læderoverdelen er smeltet sammen med det underliggende materiale og dermed undgået at skulle binde det sammen med ydersålen ved hjælp af syninger. På den måde har Nike formået at bevare alle støvlens unikke egenskaber, så den stadig er tro til sin respektive silo. Materialet er naturligvis kængurulæder, men er lavet så tyndt at det hverken gør en Superfly langsommere, en Obra mere klodset eller en Hypervenom mindre adræt.

Og nu sidder du måske, og tænker over, hvad fordelene skulle være ved denne læderoverdel? Faktisk er det rimelig ligetil. For ved at snakke med spillere, der foretrækker fodboldstøvler med læderoverdel, er Nike nået frem til 4 argumenter for at spille med læder:


  • - Et konsistent touch på bolden
  • - Et bedre fit
  • - Øget beskyttelse (både psykisk og fysisk)
  • - Større komfort

Så er du fan af fodboldstøvler af den gamle skole, eller er du bare interesseret i at prøve et alternativ til dine Mercurial Superfly Lightning Storm, så skulle dit næste valg måske falde på Tech Craft Pack. I hvert fald har Nike virkelig formået at bygge bro mellem to verdener der umiddelbart syntes at være langt fra hinanden. En bro jeg er sikker på er kommet for at blive…

Du kan købe de nyeste Tech Craft Nike fodboldstøvler fra 13. august lige her..

Nike fortsætter med at bringe farverne fra Silver Storm og Lightning Storm videre i den nye Tech Craft Pack. Denne gang dækkes det meste af forfoden dog af det lækre stykke k-læder i sort. Hvad synes du om hele konceptet? Holder det?

ALT_TAG