NikeGrip technology vs. Trusox | Hvilke giver det bedste greb og hvordan?

08.05.2016

Skrevet af Mathias

I de sidste fem år har fodbold-innovation rykket sig i et hidtil uset tempo og alle aspekter af fodbold-teknologi er blevet udforsket for at finde forbedringer. På den front har både Trusox og Nike fundet et område, som de satser benhårdt på nu.

Der er intet bedre eksempel på den udvikling der har været indenfor fodbold-teknologi end Trusox, som siden de blev lanceret har åbnet utallige spilleres øjne til den utvivlsomme fordel der kan være i at forbedre de små marginaler i ens spil. De har haft gang i noget helt unikt, men det ændres der på nu, hvor Nike har præsenteret deres version. Vi tager nu et tættere kig på hvad forskellen er på de to produkter, som forsøger at opnå det samme mål.

Selvom de som brand kun er et par år gamle, så har Trusox en yderst loyal og stor gruppe spillere, blandt både amatører og professionelle spillere, der med god grund sværger ved deres produkt. Gareth Bale, Luis Suarez og Jamie Vardy er kun en håndfuld af de spillere, som bruger Trusox hver eneste uge. Jeg har også selv brugt dem i årevis nu og der kan ingen tvivl være om deres effekt, fordi du mærker med det samme hvordan du ikke har det samme greb, hvis du hopper tilbage i et par almindelige sokker igen.

Selvom de nok aldrig ville indrømme det, så tror jeg alle Nike Football designere godt ved, at når det kommer til performancen ens fodboldstrømper har, så missede de fuldstændig hvor stort et potentiale der var. Dog har de nu, efter Trusox revolutionen, kastet den fulde magt af deres innovations lab efter at tilbyde deres atleter lige netop dette og det har resulteret i den nye NikeGrip teknologi.

Når Nike gør så meget ud af at skabe noget, så bliver man nødt til at give dem et ekstra kig og jeg var også hurtig til at købe mig et par NikeGrip allerede og har spillet et par kampe i dem. Med NikeGrip sokkerne, så mærker man bestemt grebet, men på en ret anderledes måde og faktisk til en lidt mindre grad end med gummidutterne på Trusox.

NikeGrip sokkerne giver et forbedret greb om foden og skoene på en mindre åbenlys måde, fordi de får deres effekt fra selve materialet sokkerne er lavet af. Igennem det ultrafine polyesterfiber, har de designet sokkerne, så de giver flere kontaktområder mellem foden og støvlen. Det er bestemt en mere kompleks og avanceret måde at opnå det samme mål, men spørgsmålet er så hvilken måde egentlig er bedst?

Der er folk der føler Trusox dutterne nogle gange kan være irriterende og distraherende. Det problem har du helt sikkert ikke med NikeGrip sokkerne, fordi de stabiliserer foden, men føles blødere og mere komfortable.

Som med så mange andre ting, så er det et spørgsmål om personlig præference og du må gøre op med dig selv hvad du helst vil have - mest mulig greb fra Trusox eller en lidt mere balanceret sensation af stabilitet fra NikeGrip sokkerne. Jeg glæder mig i hvert fald personligt til at se hvor mange Nike atleter hopper i et par NikeGrip sokker over Trusox ved EURO 2016.

Hvis du vil have Trusox, så finder du hele udvalget lige her.

Hvis du vil prøve noget nyt, så er de innovative NikeGrip sokker at finde lige her.