Positionsguide

25.09.2015

Skrevet af Marius

Vi får ofte spørgsmålet om hvilke fodboldstøvler der passer bedst til en forsvarsspiller eller angriber. Svaret er ikke helt så nemt som man skulle tro, da der er mange faktorer i spil, blandt andet fodtype, spillestil, fortrukne overdel og pasform. Vi har derfor lagt vores hjerner i blød og giver her en overordnet oversigt over nogle af vores bedste fodboldstøvler og hvilke positioner de kan passe godt til.

Der er intet rigtigt eller forkert når det handler om fodboldstøvler og hvilke positioner det passer til på banen. Dog er mange støvler designet til at passe en bestemt type spiller eller spillestil. Den vigtigste del af en fodboldstøvle er om den sidder godt og komfortabelt på din fod, så du har den rigtige størrelse og pasform. Nogle støvler er smalle, nogle er brede og derfor er det ikke helt nemt at finde den helt rigtige fodboldstøvle.

I denne oversigt vil det være muligt at se hvilke størrelser vi anbefaler til de forskelle positioner. Derudover giver vi også en kort beskrivelse af hvorfor vi anbefaler disse støvler. Vi vil også fortælle lidt om pasformen for de forskellige støvler, og forhåbentligt gøre det nemmere for dig at vælge de helt rigtige støvler for din fod og position.

Målmand

Noget af det vigtigste for en målmand er at støvlerne har et godt greb, er komfortable og har en overdel der egner sig perfekt til de lange spark op ad banen. De færreste målmænd løber lige så meget som andre spillere, så vægten er ikke helt så vigtig.

Adidas Ace16 Primeknit

Nike Magista Obra/Opus

Nike Tiempo Legend 6

PUMA evoPOWER______________________________________________________________________________

Fullbacks

En moderne back er god både offensivt, såvel som defensivt. Det betyder også at der er et bredt udvalg af støvler at vælge imellem. Der er støvler med focus på de offensive aspekter af spillet, og støvler der passer bedre til de defensive arbejdsopgaver. Som skrevet tidligere så handler dem om at finde dem der passer bedst til din fod og din spillestil.

Nike Tiempo Legend 6

adidas X15

Nike Mercurial Vapor/Superfly______________________________________________________________________________

Midterforsvar

Som midterforsvarer skal du både sørge for dit hold holder nullet og samtidig starte angrebet. Du har brug for støvler som er komfortabel, beskyttende og som samtidig giver dig den nødvendige kontrol for at sende præcise afleveringer videre til midtbanen.

Nike Magista Obra/Opus

adidas Ace16 Primeknit

Nike Tiempo Legend 6


______________________________________________________________________________

Central midtbane

Som midtbanespiller er du generalen på banen og styrer spillet. Støvlerne du har brug for skal derfor give dig de bedste forudsætninger for dette, nemlig tæt boldkontrol, god stabilitet, en ren sparkeflade og komfort.

adidas Ace16 Primeknit

Nike Magista Obra/Opus

New Balance Visaro

PUMA evoPOWER


______________________________________________________________________________

Kantspillere

Kantspillere har som regel brug for fart eller skarp teknik, de bedste udnytter begge dele. Du behøver derfor en støvle som kan gøre dig hurtigere, give dig et godt greb i banen og en tæt boldkontakt. Letvægt og en tynd overdel er derfor nødvendigt for en kantspiller.

Nike Mercurial Vapor/Superfly

adidas X15

PUMA evoSPEED SL

Hypervenom Phinish/Phantom II


______________________________________________________________________________

Angribere

De giftigste angribere ved altid hvor målet står, uanset hvilken retning de vender. Støvlerne skal derfor have en ren sparkeflade, god stabilitet til finter og driblinger, en tæt boldkontakt og stærkt greb i banen, så du kan accelerere forbi forsvaret.