JayMike rapporterer fra Nike Innovation Summit 2016 i New York

19.03.2016

Skrevet af Jonathan

JayMike tog et smut til New York for at være med Nikes Innovation Summit. Her så han blandt andet den nye Superfly V, Anti-Clog, NikeGrip sokken og de nyeste landsoholdstrøjer. Læs om det her.

I denne uge afholdt Nike deres årlige Innovation Summit i byen, der aldrig sover. De amerikanske giganter havde hele artilleriet med og de var klar til at vise deres nyeste innovationer frem på tværs af alle sportsgrene – inklusiv, selvfølgelig, det smukke spil vi kalder fodbold.

Når du bliver inviteret til et Nike arrangement, så ved du at det bliver en vild omgang, med alt fra små 3D printede teaser versioner af Superfly V til Mark Parker, der åbner det hele op med en af sine inspirerende taler (og i samme ombæring stille og roligt lige præsenterer den snørebåndsløse sneaker). Der bliver ikke holdt tilbage nogen steder!

Alt, hvad man kunne forvente sig af Nikes Innovation Summit var lige præcis, hvad man fik i New York. En af de helt store overskrifter var selvfølgelig Mercurial Superfly V, som bygger videre på den nuværende generation af støvlen. Med planer om at komme i butikkerne i juni 2016, har Nike givet den nye Superfly V et par opdateringer. Blandt andet mere tekstur på overdelen for at give endnu større friktion i mødet med bolden.

Udover Superfly V kunne Nike også løfte sløret for deres spritnye Anti-Clog teknologi, som grundlæggende set sørger for at mudder ikke vil sætte sig fast under sålen. Der ligger en meget nørdet og teknologisk formel bag, men Max Blau, VP af Nike Football Footwear viste mig, hvordan det virker og det overbeviste i hvert fald mig om at Nike har fundet frem til måde, hvorpå sålen forbliver så glat at mudder ikke bliver siddende på sålen. Det er faktisk ret godt og jeg tror på at det her kan gå hen og blive en rigtig game-changer.

Efter at være blevet bombarderet med masser af nye innovationer i fodboldstøvleverdenen, fik jeg også muligheden for at prøve den nye NikeGrip sok af, ligesom jeg også fik kigget på de nye landsholdstrøjer. Grip sokken lader til at have potentialet til at kunne udfordre Trusox og landsholdstrøjerne så skarpe ud med det nye design og ikke mindst den nye Aeroswift teknologi. Det handler om et tæt og lavvægtigt fit og måden materialer bevæger og strækker sig i sammenspil med kroppen ser helt vildt ud. Og hvor vild er den Frankrigs udebanetrøje!?

Alt i alt var Nikes arrangement helt igennem gennemført og fyldt op med innovation og jeg kan slet ikke vente med at teste den nye Superfly V af, for ikke at nævne den nye Anti-Clog teknologi. Hvad er dit første indtryk af den nye Superfly?