Onsdag d. 8. Januar spiller Sevilla mod Barcelona i 1/8 finalen af Copa del Rey. Historisk set imellem de to klubber i pokalturneringen, er Barcelona klart mest overlegen. I alt er det blevet til 20 kampe mellem de to klubber i pokalturneringen, hvoraf Barca har vundet 15, tabt 4 og spillet en enkelt uafgjort. Barca har scoret 48 mål og har lukket 27 mål ind. Det er dog kun 2. gang at klubberne mødes under selve turneringen Copa del Rey som man kender den i dag. De andre opgør fandt sted, da turneringen hed navne som: Copa del Generalísimo, Copa Presidente og Copa Alfonso XII. Man skal tilbage til sæsonen 1990-1991 for at finde en lignende kamp, hvor Barca mødte Sevilla i kvartfinalen. Johan Cruyff var træner og Barca formåede at gå videre med en samlet målscorer på 7-0. På udebane blev det til en 4-0 sejr med mål af ingen andre end danske Michael Laudrup, Eusebio og Bakero. På Camp Nou blev det til en 3-0 sejr med 2 mål af Julio Salinas og et enkelt af Eusebio. Sevilla var tæt på et chokexit fra den spanske pokalturnering mod mandskabet Denia fra den tredjebedste spanske række. Det var ikke voldsomt imponerende, da Sevilla før jul måtte nøjes med 1-1 ude mod Denia, men det var lige ved at gå endnu værre på hjemmebane. Christian Poulsen blev sparet i opgøret, og der var da heller ingen ko på isen for Sevilla før pausen. Luis Fabiano og Fazio sørgede for 2-0 midtvejs i opgøret, men det blev der lavet om på i anden halvleg, da Denia scorede tre kasser i træk og kom foran med otte minutter igen. Så var Sevilla på den, da uafgjort ikke længere var nok. Men trods at tiden var knap lykkedes missionen, da indskifterne Javier Chevanton og Frederic Kanouté lynede i kampens sidste 120 sekunder og sikrede Sevilla en 4-3-sejr. Sevilla var utrolig heldige med at få slæbt sig videre i den traditionsrige pokalturnering, hvor mesterskabaspiranterne fra Barcelona venter. De spanske vice mestre mødte, i sidste runde af Copa Del Rey, sekundaklubben Alcoyano. Barcelona vandt det første opgør, på udebane, uden det store besvær med 3-0. Dermed havde Barce allerede afgjort deres videre deltagelse til 1/8 finalen. Til returopgøret lod den katalanske storklub reserverne gøre arbejdet færdigt, men det blev lidt sværere end de unge stjerner havde regnet med. Santiago Ezquerro bragte værterne foran 2-0 inden for de første 10 minutter, men mod alle odds fik Alcoyano på to mål i anden halvleg, det sidste i overtiden, udlignet til slutresultatet 2-2. Det ændrede dog ikke ved Barcas stensikre avancement. 1/8 finalen mellem Sevilla og Barcelona tegner sig til at blive et spændende opgør med fodbold af høj kaliber. Unisport har selvfølgelig trøjerne til de spanske klubber. Se vores udvalg af spansk fodbold her.