Hvad er forskellen på Tech Craft og de almindelige Nike støvler?

03.03.2016

Skrevet af Jonathan

Det var tilbage i august sidste år at Nike introducerede os for deres nye Tech Craft koncept. Siden har Tech Craft fået to yderligere farveopdateringer. Vi samler op og evalurer konceptet efter tre forsøg.

Tech Craft konceptet opstod for en del år siden bag lukkede døre i Nikes Innovation Lab. Ideen opstod efter at Nikes designere opfangede et stigende behov blandt fodboldspillere om alternative muligheder til de nuværende. Her indså man i Nike at behovet for læderstøvler faktisk slet ikke var så lille, som man egentlig gik og troede. Det blev startskuddet for et længere projekt, hvor man gjorde det til et mål at finde ud af, hvordan man kunne komme behovet til livs.

Adskillige samtaler med hovedsageligt fodboldspillere (både professionelle og amatører) fra hele verdenen, gav Nike en viden om, at der i bund og grund var to grupper af hovedårsager for at spille i en læderstøvle: På den ene side var der den bløde fornemmelse, som giver endnu mere kontrol og føling med bolden. På den anden side var det komforten og ikke mindst beskyttelsen, dog uden at gå på kompromis med vægten.

Som du jo nok kan forestille dig, stod Nike over for noget af en udfordring. For kunne man bare smide en læderoverdel på en Mercurial fodboldstøvle og forvente at den ville præstere på samme måde? Nok ikke nej. Spillere vil jo stadig have alle de komponenter, som gør at de elsker Mercurial i første omgang.

Så udfordringen var klar; hvordan får man fordelene fra en læderstøvle (et konsistent touch, bedre fit, mere beskyttelse og større komfort) ind i hver enkelt silo, uden at neutralisere hver deres attributter? Svaret blev i sidste ende det koncept vi kender i dag som Nike Tech Craft.

Du kan finde vores udvalg af Nike Tech Craft fodboldstøvler lige her.

Men hvad er Tech Craft så?

Helt simpelt sagt, så er det en kombination af den moderne og klassiske fodboldstøvle. Ved hjælp af en teknologi Nike kalder K-fuse har designere formået at konstruere læderdelen ovenpå flyknitten. Det har de gjort ved først at fjerne det lag af NikeSkin, som ellers normalt sidder på støvlen og herefter lagt et tyndt lag k-læder på overdelen. Det gør man ved at fusionere læderet med flyknitten og dermed undgå at skulle bruge unødige materialer for at gøre støvlen endnu tungere. For at sikre holdbarheden er læderet så yderligere blevet syet fast med meget små sting. Det sikrer både at læderet bliver på sin plads og ikke overstrækker.

Den bedste måde at tænke på Tech Craft på er ved at se det som præcis den samme fodboldstøvle, som du ellers kender. Eneste forskel er det mere klassiske læder touch, mere beskyttelse og ikke mindst komfort. På den måde behøver du ikke at gå på kompromis, men tværtimod får stort set samme oplevelse som du plejer, blot med en twist af læder…

Og hvad designet på de hidtil tre udgivelser? Ja, du ved, hvad man siger. Tredje gang er lykkens gang…