Champions League: Luis Enrique har gode minder fra London

23.02.2016

Skrevet af Jonathan

Aftenens to opgør kan jo næsten betragtes som de moralske semifinaler. Det her er toppen af poppen fra fire af de bedste europæiske ligaer. Spørgsmålet er, hvem der ejer tronen..?

Vi skal hele 17 år tilbage, før vi kan finde sidste gang FC Barcelona vandt på Arsenals hjemmebane. Dengang, tilbage i 99/00 sæsonen, spillede Luis Enrique selv og scorede faktisk i begge opgør mod Arsenal. Blandt andet i 2-4 sejren netop i London på det daværende Wembley. Så det er helt sikkert med gode minder at Enrique går ind til aftenens 1/8-dels finale.

FC Barcelona er da også favoritter til at vinde både i aften og kampen om 14 dage. Det er endda på trods af at Arsenal har gang i en stærk sæson, hvor de stadig lever i kampen om alle de store trofæer. Og netop det siger vel mere om FC Barcelonas knusende styrke i øjeblikket, end det siger noget om at Arsenals ikke er stærke nok. FC Barcelona kører i øjeblikket på en rekordlang stime af 32 ubesejrede kamp i alle turneringer. De har ikke tabt en fodboldkamp siden oktober 2015.

Du kan nok høre at jeg ikke er blandt dem som tror på et Arsenal mirakel i aften. Arsenals chance skulle være at Barca spillerne undervurderer dem eller spiller med for meget arrogance. Og vi har da også set takterne til arrogance i et par kampe – men det har så også været når Barca har ført med 3, 4 eller 5 mål.

Begge hold kommer fra opgør i weekenden, hvor ingen imponerede. Jeg kunne dog godt forestille mig at vi fik en målrig affære i aften. Jeg tror på en sejr til Barcelona i aften. Også selvom det er 17 år siden sidst. Jeg tror at tiden er kommet. Den bliver 1-3 eller 2-3.

I andet opgør står to af Europas absolut bedst kørende hold i øjeblikket. Juventus har efter en imponerende stime bevæget sig op på 1. pladsen i Serie A og Bayern München, ja de er bare ustoppelige som altid.

8 gange har de to giganter stået over for hinanden. Senest i 2013, hvor Bayern München uden det store besvær sendte Juventus ud af kvartfinalen med samlet 4-0. Jeg tror dog næppe at de får lige så nemt ved det i denne omgang og jeg har ærlig talt virkelig svært ved at placere min personlige favorit her. Jeg vil i stedet komme med et rigtigt forsigtigt bud og tippe på et uafgjort resultat i aften. Et stille og roligt 1-1, som begge hold kan være okay stillet med.