Champions League under luppen: Kan Zidane også indtage Europa fra bænken?

17.02.2016

Skrevet af Jonathan

To ultra-traditionsbundne klubber og to (i europæisk sammenhæng) forholdsvis grønne klubber. Det er hvad Champions League byder på i aften. Men hvem står stærkest?

Kigger man på statistikkerne (og det gør man jo som regel), så har Real Madrid et lille overtag over for Roma. Det er dog Roma der kan se på dem med mest optimisme. De har nemlig vundet de seneste to opgør over Real Madrid – begge opgør med 2-1. Når det er sagt, så glem alt om de statistikker igen…

Sidst de to hold mødtes stod spillere som Raul, Guti, De Rossi og Totti nemlig på holdkortet. Okay, De Rossi og Totti står stadig på holdkortet i dag (dog begge skadet i aften), men det er rent faktisk 8 år siden de to mødtes i en betydelig kamp. Dengang var det også i Champions League i 1/8-dels finalen og det var her at Roma slog Real Madrid.

Cristiano, Bale og Benzema har faktisk scoret flere mål i denne sæson end den berygtede MSN-trio og vi så jo, hvordan det gik da Roma mødte dem (heldigvis for dem er Bale skadet i øjeblikket). Derfor tvivler jeg også stærkt på at der bliver en gentagelse af udfaldet for 8 år siden.

Også selvom Roma nu er ubesejrede i de 5 seneste kampe. Jeg tror simpelthen ikke på at de kan hamle op med Real Madrid og Zidane, der jo står over for sin første kamp som cheftræner på den internationale scene.

Roma plejer dog at være at stærke i egen hule og har faktisk kun tabt 1 kamp på hjemmebane i denne sæson. Jeg tror på at vi får en uafgjort i denne omgang. Et resultat som Real Madrid helt sikkert også vil være fint tilfredse med. Jeg spår at den bliver 1-1.

Lidt mere nordpå tager Gent imod Wolfsburg. Gent har gang i en rigtig imponerende sæson, hvor de er gået videre fra en svær gruppe i Champions League og i skrivende stund ligger á point med Club Brugge på 1. pladsen i Jupiler Ligaen. Omvendt kæmper Wolfsburg med at holde gang i bølgen, hvor de i weekenden vandt for første gang i 8 opgør. Wolfsburg har generelt heller ikke været særlig imponerende på udebane i denne sæson. Blot en enkelt sejr er det blevet til i Bundesligaen og i Champions League blev det til 3 nederlag på udebane.

Derfor tror jeg også at Gent løber forholdsvist komfortabelt med sejren i aften. Jeg kunne godt se dem vinde med 2-0. Hvis Wolfsburg overhovedet skulle få noget med hjem fra Belgien så skulle det måske være et udebanemål i de døende minutter, men meget mere tror jeg ikke på at de får hentet hjem.