Champions League under luppen: Kan Chelsea revanchere den knuste drøm fra sidste sæson?

16.02.2016

Skrevet af Jonathan

Kampen alle snakker om i dag er uden tvivl PSG mod Chelsea. Og det er med god grund. Jeg giver mit bud på en vinder i aftenens to opgør.

Når Chelsea og PSG støder hovederne sammen i Champions League i aften er det, minus en enkelt dag, præcis 1 år siden at de stod over for hinanden i præcis samme situation. Og det er rent faktisk ikke mange ting der har ændret siden det opgør, men især to ting er anderledes: Mourinho er ikke længere styrmanden i Chelsea og PSG har fået tilknyttet Angel Di Maria, som i den grad har fået gang i karrieren igen i Paris.

Om det er en fordel eller ulempe at Mourinho ikke længere er i Chelsea er svært at sige. Manden har vist sig at være et taktisk geni i denne slags opgør. På den anden side har det virkelig ikke kørt for ham i denne sæson. Og når alt kommer til alt, føler de nok i Chelsea at det var den rigtige beslutning at lade Mourinho tage en pause.

Chelsea har da også virkelig fået smurt maskinen efter Hiddinks ankomst og er lige nu ubesejret i 11 kampe i streg. Der er en okay statistik at hive med sig nu.

Men det er vel fair at sige at magtforholdene mellem de to klubber har rykket sig siden sidste år. Jeg vil da i hvert fald sige at PSG, om end den er lille, må påtage sig favoritrollen i denne omgang. Deres form i den hjemlige liga har været overnaturlig og sådan som især Zlatan og Di Maria spiller i øjeblikket er jeg sikker på at glædeligt tager favoritrollen på sig.

Jeg vil tror på at PSG løber med sejren i aften. 2 eller 3-1. Og jeg tror også på at de vil stå i kvartfinalen om godt to uger.

I det andet opgør står Benfica og Zenit over for hinanden. Fire gange før har de stået over for hinanden, netop i Champions League. Statistisk set fører Zenit over Benfica med tre sejre over 1. Benfica har dog været godt kørende i år og ligger i øjeblikket på 2. pladsen i den hjemlige liga modsat Zenit, som er helt nede og rode på en 6. plads. Begge klubber havde relativt nemt ved at kvalificere sig til 1/8-dels finalen, så mon ikke at de to nok skal give hinanden værdig modstand? Jeg ser dog i sidste ende Zenit som samlet vinder i de to opgør. Aftenens opgør? Tror at Benfica vinder snævert - 1-0 eller 2-1.