Lørdag aften tog F.C. Barcelona hjemme på Camp Nou i deres nye hjemmebanetrøjer, imod et defensivt indstillet Sevilla hold. Kampen var lidt af en rodet affære, dog med F.C. Barcelona som det klart mest spilstyrende hold, men lige lidt hjalp det, da Sevilla stillede med en defensiv betonmur af et forsvar. De første 45 minutter var meget chancefattig og uden scoringer. Efter pausen virkede det som om hjemmeholdet satte tempoet et gear op og det udmundede sig også i flere farlige forsøg, heriblandt et stolpeskud fra Thierry Henry og et hovedstød på stolpen fra Márquez. Kulminationen kom i kampens 74. minut, da Messi modtog en præcis aflevering fra Thierry Henry. Messi løftede selv bolden en smule og kanonerede den derefter i nettet til 1-0. Camp Nou nærmest eksploderede i jubel, for mange havde frygtet en 0-0 kamp trods et massivt overtag til Barca. Argentineren ville fejre målet på en speciel måde. Han markerede med alle 10 fingre at dette mål var tilegnet Ronaldinho, der ikke kunne være med og derefter viste han brasilianerens velkendte tegn med hænderne, som en kærlig gestus til Ronaldinho som han betragter som en storebror. Kort tid efter fik Messi chancen for at score endnu et mål, da danske Christian Poulsen begik et meget klodset straffespark imod Giovani Dos Santos efter et hjørnespark. Fra 11 meter var 20-årige Messi sikkerheden selv og dermed 2-0 til Barca. Selvom Sevillas offensiv var ikke-eksisterende igennem hele kampen, fik Frederic Kanouté pyntet på resultatet i overtiden, selvom målet burde have været underkendt da der var tydeligt offside, men Barcelona løb fortjent med sejren og er nu oppe på en 4. plads, hvorimod Sevilla røg helt ned på 5. pladsen. Ligaens førerhold, Real Madrid, spillede på udebane i deres nye udebanetrøjer mod Valladolid og det var ikke nogen prængende kamp. Real Madrid kom da også i alvorlige problemer efter 70 minutter, da højrebacken Pedro Lopez valgte at forsøge sig langt udefra og Lopez ramte bolden perfekt, så den strøg op i målhjørnet. Men Real Madrid blev reddet 3 minutter før tid, da Javier Saviola dukkede op og sørgede for målet til slutresultatet 1-1 og dermed 1 point til kongeklubben. Real Madrid fører dermed den spanske liga med 10 point for 4 kampe. Mål var der også i kampen mellem Real Betis og Valencia, hjemmeholdet tabte 2-1 til Valencia. Miguel og kantspilleren Joaquin scorede for Valencia, men Augusto Rafael Sobis reducerede kort før tid for Betis.