Hør mere om de nye adidas ACE 16.1 - Teknologien bag den nye kontrolstøvle

05.02.2016

Skrevet af Mathias

Lige nu er vi i en periode, hvor alle fans af fodboldstøvler bliver velsignet med nye modeller på samlebånd. I kølvandet på Nike lanceringen af Metal Flash Pack gør adidas deres del for at stjæle vores opmærksomhed med nye farvevarianter til deres nyligt opdaterede generation af ACE siloen.

Den nye adidas ACE 16.1 Primeknit og ACE 16.1 kommer nu i betydeligt mere afslappede toner end på den grønne lancerings farvevariant. Hvis du er en af de spillere der foretrækker at bosse spillet i mere nedtonet manér, så har adidas dit nye våben her.

Den nye generation af ACE er stadig ret ny, så hvis du ikke helt er sikker på hvad dealen er endnu, så læs med her, hvor vi går igennem de største nøgleområder på adidas’ kontrolsilo. Den mest iøjnefaldende af de to støvler er uden tvivl ACE 16.1 Primeknit, som er lavet med den høje Primecut krave der sætter sig lige over anklen.

adidas ACE 16.1 Primeknit er, som navnet antyder, lavet med en Primeknit overdel. Primeknit er et meget blødt materiale som er utrolig let at arbejde med, hvilket har gjort det muligt for adidas at forme det på en anatomisk overlegen måde, samtidig med også at kunne indarbejde de såkaldte Knit Zones, som giver en forbedret boldberøring. Den bløde overdel bliver støttet af ControlFit teknologien omkring midtfoden, så du altid står fast i dine støvler og føler dig solidt låst fast. Tag ikke fejl, god lockdown er et at de vigtigste elementer i en kontrolstøvle.

adidas ACE 16.1 ser ikke meget anderledes ud i forhold til de forrige generationer ved første øjekast, men efter at have holdt dem kan jeg godt fortælle jer, at overdelen føles meget, meget forskellig. Overdelsmaterialet er stadig baseret på ControlWeb konstruktionen, men er meget blødere og den nye overdel er klart en af mine yndlings ændringer fra ACE 15 til ACE 16.

Begge ACE 16.1 støvlerne er lavet med samme GroundCTRL og Sprintframe 2.0 konstruktion på ydersålen. De runde knopper sørger for ubesværet bevægelse i jorden når du vender på en tallerken og distribuerer de dødbringende bolde der skærer forsvaret åbent.

Hvis du vil have hænderne i dit eget par adidas Ace 16.1 støvler, så finder du dem lige her.