Efter niende runde begynder der at tegne sig et billede af den danske ligas top og bund. Ikke så overraskende er det med F.C. Midtjylland og F.C. København i toppen, mens det derimod er langt mere overraskende, at se Brøndby I.F. ligge under stregen efter 9 runder. Dernede ligger de i øvrigt sammen med oprykkerne fra Lyngby. Der skulle dog en lettere dramatisk runde til, før man kunne drage midlertige konklusioner. I rundens første opgør tog F.C. København imod AC Horsens. Kent Nielsens tropper har overrasket stort i denne sæson, baseret på en god defensiv og et lynhurtigt angreb, bestående af de to kometer Rawez Lawan og Gilberto Macena. De to spydspidser skulle dog op mod to af landets bedste midterforsvarere og i modsatte ende, kunne Horsens bagerste kæde tage kampen op med landsholdsbomberen Morten Nordstrand. Det blev en tæt kamp, hvor begge hold havde forståelig respekt for hinanden. Ailton Almeida startede inde, i stedet for den småskadede Marcus Allbäck, der blev sparet til denne uges vigtige UEFA-Cup opgør mod Lens, og betalte endelig lidt tilbage på den check, som Københavnerne lagde for ham for et år siden. Ailton spillede nemlig en god kamp og kunne med lidt held have scoret sæsonens første mål, men desværre for den vævre brasilianer, så tog Søren Jochumsen skuddet, der ellers havde kurs mod krydset. Horsens fik også testet den debuterende keeper Nathan Coe, der dog viste sig at være en værdig reserve for landsholdsmålmanden Jesper Christiansen. Dermed kunne holdene gå til pause med 0-0, hvilket de egentlig kunne være ganske tilfredse med. I anden halvleg trådte F.C. København dog mere i karakter og efter en god aktion fra Ailton, som serverede bolden på et sølvfad for Nordstrand, kom hjemmeholdet foran. Målet var den nyindkøbte angribers femte mål i ni kampe og han må siges virkelig at have leveret varen i den hvide bluse og i hans hvid/blå Adidas Absolute. Herefter trak holdet sig en smule tilbage og overlod en del af initiativet til Horsens, som flere gange var ganske tætte på udligningen. Derimod kunne den indskiftede Libor Sionko sætte punktum i kampen med få minutter igen. Men det gjorde han ikke. Nordstrand spillede ham fri i det lille felt, hvor han var alene med Jochumsen, men Sionko brændte på det skamligste. Alligevel endte det med sejr til hjemmeholdet og overtog midlertidigt duksepladsen i Superligaen. I den tidlige kamp søndag, skulle F.C. Midtjylland forsøge at genindtage førstepladsen, men modstanderen var stærke Odense Boldklub. Erik Rasmussens teknisk velfunderede Midtjylland, virkede dog som mest oplagte på at tage sejren og OB ligenede et hold, der ikke var kommet videre siden sidste uges 1-1 skuffelse ude mod Brøndby. Efter et par farlige forsøg fra gæsternes side, kom Midtjyderne dog også foran, da Sergei Dadu fik scoret. Dadu virker som om han er ved at komme igang for midtjyderne, hvilket kan blive en vigtig brik i kampen om guldet. Dadu spiller i Pumas King Exec. Efter målet kom OB dog godt med igen, men Arek Onyszko mente åbenbart at han skulle hjælpe hjemmeholdet og fejltimede et indgreb så fælt, at Magnus Troest let kunne score kort fra mål. I anden halvleg overlod FCM en del af initiativet til OB, som dog ikke formåede at udnytte det til egen fordel. Det blev til lidt løse chancer i begge ender, hvor der dog ikke kom meget ud af anstrengelserne. I overtiden slog OB dog til, da Anders Møller Christensen fik reduceret, men desværre for OB for sent. Det betyder at der nu er hele 6 point mellem de to hold, samt at begge tophold nu har et lille hul til forfølgerne. I søndagens sene kamp spillede man en uhyre vigtig kamp, hvor AaB tog imod det kriseramte Brøndby I.F.. Brøndby kunne med en sejr tage et vigtigt skridt væk fra bunden, mens AaB havde en del at bevise overfor det talstærke hjemmepublikum. Brøndby kom bedst fra start og det virkede som om, at man var mest opsat af de to hold, hvilket udmøntede sig i et lille overtag i kampens start. Alligevel var det AaB, der kunne bringe sig i front, på et flot indlæg fra Siyabonga Nomvethe, som Jeppe Curth kunne pande ind bag en sagesløs Stefan Andersen. Curth spillede med guld/sorte Adidas Absolute i kampen mod Brøndby. Resten af halvlegen havde var der ikke meget spænding, bortset fra et skævt indlæg fra man of the match, Nomwethe, som fik Brøndbys keeper til at se en anelse dårlig ud. 1-0 ved pause og alt kunne ske i anden halvleg. Det gjorde der såsandelig også. AaB kom lige så godt ud fra anden halvlegs start, som de kom dårligt igang med de første 45 minutter. 2 relativt lette mål blev sat ind og på banen skulle man opleve noget så sjældent som indbyrdes slåskamp mellem holdkammerater. Morten ’Duncan’ Rasmussen og Peter Madsen, røg i totterne på hinanden og var det mest åbenlyse bevis på den ufattelige deroute det gamle storhold har taget. AaB tog alle tre point og et stort træk væk fra den ’forkerte’ ende af ligaen. Viborg vandt hjemme med 2-1 over Lyngby, hvilket betød at Viborg nu også er trukket fra bunden, mens Lyngby frister tilværelsen på jumbopladsen i ligaen. A point med Brøndby. Randers måtte højst overraskende lide et nederlag på hjemmebanen, hvor AGF’s nyindkøb Dioh Williams efter en flot solotur, scorede kampens eneste mål. I mandagens sene kamp, viste F.C. Nordsjælland klassen hjemme, fejede Esbjerg af banen og fik en stensikker 3-1 sejr. I den kommende runde, er der i hvert fald et par virkelig interessante opgør på tapetet. Brøndby I.F. tager imod F.C. København og med krumptappen Per Nielsen i karantæne, kan det ligne en meget stor mundfuld for et helt nyt midterforsvar. Omvendt har hjemmeholdet så meget at bevise, at det måske ikke kunne være bedre at møde arvefjenderne fra hovedstaden. Derudover er der endnu en topkamp i den tætte liga mellem AC Horsens og Randers FC, hvor vinderen vil tage et vigtig ryk i toppen, hvorimod taberen kan blive sat af, hvis resultaterne flasker sig for de andre hold der vil blande sig i toppen.