Lørdag eftermiddag tog Tottenham hjemme imod deres største rivaler Arsenal. Et opgør mellem disse to klubber er nemlig også et opgør om magten i det nordlige London. De sidste mange år har Arsenal været storebror i den sammenhæng, men de seneste sæsoner har Spurs halet ind på Arsenal med et par stabile sæsoner i toppen af Premier League. Kampene de to klubber imellem er altid fyldt med intensitet, spænding, godt spil og vigtigst af alt - masser af mål! Sidste møde på White Hart Lane endte 2-2 efter et sidste-sekunds-mål af Tottenhams Jermaine Jenas. Denne gang kom hjemmeholdet bedst fra start. Stortalentet Gareth Bale, som Spurs har hentet fra Southampton for næsen af selveste Manchester United, har fået en fantastisk sæsonstart for sin nye klub og har taget Premier League med storm. Igen i denne kamp skulle han vise prøver på sit enorme talent. I sit første Nordlondon-derby var det nemlig netop Bale der første gang fik nettet til at blafre og dermed bragte hjemmeholdet foran 1-0 efter et kvarters spil. Gareth Bale spiller i Adidas +F50.7 Tunit Hvid/Sort. Mere blev der ikke scoret i første halvleg og dermed kunne Spurs gå til pause med en føring på 1-0. En stilling der uden tvivl behagede Tottenhams træner Martin Jol, hvis sæde for tiden er brændende varmt. Anden halvleg skulle dog vise sig at blive et helvede for Spurs og Martin Jol. Halvlegen indeholdte store chancer i begge ender, men Arsenal var klart skarpest. Det beviste de første gang efter 65 minutters spil, hvor Adebayor kom først på et frisparksindlæg fra Fabregas. Han steg til vejrs foran Paul Robinson i Spurs-målet og headede Arsenal tilbage i kampen med udligningen til 1-1. 15 minutter og mange chancer til begge hold efter bragte Arsenal sig i front. Vidunderdrengen Cesc Fabregas var denne gang i afslutterens rolle. Med et drømmehug fra ca. 25 meter bankede han bolden op i hjørnet. Fabregas spiller i Nike Air Legend Marine/Guld. I overtiden afgjorde Arsenal definitivt derbyet til egen fordel med et endnu flottere mål. Adebayor modtog bolden på kanten af feltet med ryggen til mål. Med en perfekt førsteberøring lagde han bolden til rette for sig selv og flugtede læderet op i hjørnet uden chance for en sprællende Paul Robinson. Et drømmemål af angriberen fra Togo som ellers er blevet meget kritiseret for netop ikke at kunne score mål. Adebayor spiller i Adidas +F50.7 Tunit Rød og det bliver der næppe ændret på lige foreløbigt. Dermed vinder Arsenal det første store Nordlondon-derby i denne sæson efter en fantastisk kamp af begge hold. Længere nordpå, nærmere bestemt den blå del af Merseyside, blev endnu en spændende kamp spillet. Everton som har fået en flot sæsonstart tog hjemme imod de forsvarende mestre fra Manchester United. Kampen blev langt fra så intens og velspillet som derbyet i London, men spændingen var intakt til sidste fløjt. Første halvleg var mere eller mindre en ørkenvandring uden store chancer. Anden halvleg blev ikke meget bedre, men et mål blev det da til. Efter 83 minutters spil steg Uniteds serbiske landsholdsforsvarer til vejrs efter et hjørnespark fra Nani og headede en vigtig 1-0 sejr hjem til Manchester. Vidic spiller i Puma v-Konstrukt. Dermed har United fået rettet op på den dårlige sæsonstart og er igen med i toppen hvor de ligger á point med Chelsea. Både Arsenal og Man United har dermed haft en rigtig god runde i Premier League, da det hverken lykkedes Liverpool eller Chelsea at sikre sig tre point. Liverpool spillede 0-0 på udebane mod Portsmouth. Her brændte Kanu straffespark for hjemmeholdet, så Liverpool var ikke uheldige med at få det ene point med hjem. I Chelsea kan man dog godt føle sig en anelse snydt. De spillede 0-0 hjemme mod Blackburn. I anden halvleg lykkedes det ellers Kalou at få bolden over stregen, men målet blev annulleret for en mere end tvivlsom offside. Så den engelske presse kan uden tvivl forberede sig på en mere end almindelig utilfreds Mourinho de kommende dage. I næste weekend tørner de to mesterskabsfavoritter Man United og Chelsea sammen på ”Drømmenes Teater” a.k.a. Old Trafford i Manchester. Mere herom følger her på Unisport.dk.