De danske og portugisiske mestre stod igår hinanden stævne på Estádio da Luz i Lissabon. F.C. København skulle forsøge at gøre det bedre end sidst man var på besøg, hvor det portugisiske storhold efter en halv time havde bragt sig foran 3-0 og slukket lyset for københavnerne. Dengang var det en afgørende kamp i gruppespillet i Champions League, hvor det igår var ’kun’ var kvalifikationen til samme turnering. Modsat sidste år, så kom F.C. København langt bedre ud af starthullerne, og det helt store pres fik man redet af i indledningen. Benfica var dog en enkelt gang farlig efter 20 minutter, da målræven Óscar Cardozo fik en bold leveret mellem de to fyrtårne i F.C. Københavns midterforsvar, men han fik ikke rigtig ram på den og den havnede på den forkerte side af stolpen. 5 minutter senere var Rasmus Würtz dog i gavehumør på midtbanen og forærede bolden på et sølvfad til Rui Costa, som straks vendte snuden mod mål. På lang afstand valgte han at sparke på mål, i sine Nike Mercurial Vapor, og bolden pev utroligt nok i nettet, under en måske ikke helt sagesløs Jesper Christiansen. Et rigtigt flot mål og det fik de 65.000 tilskuere på det fantastiske stadion til at sende larmen op i nye højder. For under et år siden tog det ikke mere end en halv time, at knække københavnernes drømme om videre avancement og måske troede og regnede de mange portugisere med at forestillingen skulle gentage sig. Dog blev det et helt andet scenarie, for danskerne fik hurtigt rystet målet af sig og kun ti minutter senere fik Jesper Grønkjær sendt en bold indover, som først blev clearet, men så stod Atiba Hutchinson det rigtige sted, i sine Nike Mercurial Vapor, til returbolden og satte køligt bolden uden for keeperens rækkevidde. 1-1! Et på forhånd fantastisk resultat, da reglen om udebanemål kan være så afgørende i disse opgør. Stillingen holdt halvlegen ud, til stor frustration for både spillere og fans fra Benfica. I anden halvleg havde man naturligvis forventet et sandt stormløb fra Benficas side, men enten var det gæsternes fortjeneste eller hjemmeholdets manglende evner her før den reelle sæsonstart, for det blev ikke til meget mere end et godt skud fra Óscar Cardozo, som Jesper Christiansen tog sig af. Frustrationerne hos hjemmeholdet blev mere og mere udtalte som kampen skred frem og københavnerne havde bedre og bedre styr på forestillingen. De havde flere fine forsøg på at komme frem til reelle chancer, men desværre for Ståle Solbakkens tropper, så blev det desværre aldrig helt farligt. Dog var der 65.000 tilskuere og to bænke der holdt vejret med 6 minutter igen, da Michael Silberbauer og indkiftede Morten Nordstrand fik spillet en fiks et-to på kanten af feltet og førstnævnte derefter faldt inde i feltet. Dommerens fløjte forblev dog tavs og Benfica-spillerne kunne sende bolden, en adidas Teamgeist, op i den anden ende, til Rui Costa, der endnu engang viste sparketeknik i absolut Verdensklasse og hårdt udplacerede Jesper Christiansen, ved nærmeste stolpe. 2-1 og herefter fes kampen så småt ud, da begge hold nok var nogenlunde tilfredse med resultatet. Benfica fik en sejr, som tvinger F.C. København til at komme frem på hjemmebanen, og københavnerne fik det vitale udebanemål, som måske var drømmetænkning inden kampen. Om 2 uger er der returopgør i København.