Nike Magista Obra vs. adidas Ace16+ PureControl - Kampen om den bedste vævede støvle fortsætter

21.01.2016

Skrevet af Mathias

Der er ingen vej udenom det og på et eller andet tidspunkt har vi alle tænkt det. Den nye adidas Ace16+ PureControl silhouette er høj, støvlens overdel er tekstureret og den har en ydre hælkappe, der omslutter bagfoden på en meget bestemt måde. Selvom den nye innovation uden snørebånd naturligvis er helt unik, så kommer man nok ikke udenom at resten af støvlen har dens ligheder til Nike Magista Obra. Lad os se hvordan de to kæmper inden for kontrolstøvler matcher op mod hinanden.

Nike Magista Obra er tæt på at afslutte sit andet leveår, siden den var lanceret frem mod VM i Brasilien. Ligesom adidas Ace16+ PureControl er nu, så var det en ny innovation, hvor ingen havde set lignende og den fuldstændig ændrede hvad vi troede var muligt med et par fodboldstøvler.

Lanceringen af Nike Magista Obra var også første gang Flyknit blev introduceret på fodboldstøvler og det bragte virkelig den ”krig” der havde været mellem adidas Primeknit og Nike Flyknit, ind i fodboldverdenen. Begge brands har siden udviklet, forbedret og transformeret deres materialer og på PureControl ser du den nyeste funktion Primeknit har.

Vil du have fingrene i den nye adidas Ace16+ PureControl? Find den lige her.

På Primeknit og Flyknit overdelene har begge støvler et 3D lag, som giver en bestemt tekstur. På PureControl er det de specielle Knit Zones og på Magista har det faktisk ikke noget navn, men begge teknologier har samme formål, hvilket er at skabe friktion mellem bolden og støvlen, hvilket forbedrer dit touch på bolden.

Da Nike lancerede Magista Obra tilbage i 2014, var det der fangede alles opmærksomhed den yderst genkendelige Dynamic Fit Collar, som var en speciel sock der gik lige over anklen. På adidas Ace16+ PureControl er det meget anderledes, fordi dens Primecut er lidt mere en del af konstruktionen. De ser ret ens ud, men giver helt anderledes sensationer når du har dem på. Jeg kunne virkelig ikke fortælle dig hvilken der er bedst, fordi det er i så stor del personlig præference.

Foretrækker du stadig Nike Magista Obra? Vi har den nyeste Liquid Chrome lige her.

Flyknit vs. Primeknit. - Dynamic Fit Collar vs. Primecut. - Pebax sål vs. GroundCTRL 2.0 Sprintframe. Det virker alt sammen ret ens, men når du prøver dem på, så kan du meget hurtigt mærke du har med to helt forskellige støvler at gøre. Jeg kan i hvert fald garantere, at den nye adidas Ace16+ PureControl ikke er ligesom noget du nogensinde har prøvet. Hvilken af de to støvler foretrækker du personligt?