Traditionen tro blev der kort inden sæsonstart i Premier League spillet den engelske Super Cup – The Community Shield. Kampen stod mellem FA Cup-vinderne Chelsea og de forsvarende engelske mestre fra Manchester United. Som altid når de to hold mødes, var der lagt op til en meget lige og spændende kamp. Begge hold manglede flere af de vigtige spillere. Hos Chelsea måtte man bl.a. se bort fra Terry, Drogba og Ballack, hvilket betød at nyindkøbet Malouda fik chancen helt på toppen, hvilket senere skulle vise sig at være en god disposition fra Mourinho. Hos United var bl.a. Scholes, Saha og Neville ude med skader, mens Tevez endnu ikke har fået sin spilletilladelse. Begge hold stillede dog alligevel op med slagkraftige hold og publikum fik en i perioder rigtig god kamp at se. I starten blev det ikke til de store chancer da begge hold lige skulle se hinanden an, som man så ofte ser det i store kampe. Første halvleg bød på flere pæne chancer i begge ender og i 35. minut kom forløsningen for United. Evra og Ronaldo kombinerer sig elegant forbi to Chelseaspillere, hvorefter Evra finder Giggs helt fri i feltet. Den rutinerede waliser svigter ikke og sparker dermed sin 17. sæson som United-spiller i gang på fornemste manér. Ryan Giggs spiller i den nye Reebok Sprintfit Hvid/Rød. Føringen holdt dog ikke længe for kort inden pausen blev Rio Ferdinand overløbet af Chelseas Malouda, som iført Nike Total90 Laser sikkert udplacerede van der Sar i United-målet. Dermed kunne de to hold gå til pause med stillingen 1-1. United lagde hårdt ud fra starten af anden halvleg og fik lagt stort pres på Chelseas forsvar. Men endnu en scoring blev det ikke til. Resten af halvlegen bølgede lidt frem og tilbage med chancer i begge ender, men ingen formåede at afgøre kampen i den ordinære spilletid og dermed måtte kampen finde sin afgørelse i en straffesparkskonkurrence, da man i Community Shield ikke spiller med forlænget spilletid. Her skulle van der Sar blive den helt store helt. Han reddede alle Chelseas tre forsøg fra Pizarro, Lampard og Sean Wright-Phillips, og da Ferdinand, Carrick og Rooney alle scorede sikkert for United, kunne De Røde Djævle lade sig hylde som vindere af Community Shield 2007.