The Bootnerds: Niclas Lien (Niclie)

10.01.2016

Skrevet af Mathias

Mod slutningen af sidste år introducerede vi jer til nogle af verdens største fodboldstøvle-samlere, som gav et kig på deres samling og et indblik i jagten på de mest sjældne modeller. Vi fortsætter serien ind i 2016 med en af Unisports egne boot nerds: Niclie. Hør hvordan han startede her.

Hvornår og hvorfor startede du med at samle fodboldstøvler?

Støvlerne var altid det vigtigste for mig da jeg spillede fodbold. Jeg husker klart, at jeg har været nede i sportsforretningerne efter skole og i weekenden, bare for at kigge på, mærke og prøve nye fodboldstøvler. Min kollektion startede dog først rigtigt i 2008, hvor jeg blev nødt til at stoppe til fodbold pga. hjerteproblemer. At samle på fodboldstøvler var en rigtig god måde, at blive i gamet, så at sige. Det startede alt sammen med et par Nike Mercurial SL Carbon.

Har dine ambitioner som samler ændret sig gennem årene?

Ja, det har de bestemt, i de tidlige år prøvede jeg bare at vokse min samling så stor som mulig, med alle mulige støvler. I de sidste par år har jeg dog forsøgt at skære lidt ned på det og kun fokusere på de mest sjældne og unikke støvler. Det handler ikke om kvantitet, men om kvalitet.

Hvilken er din yndlings støvle i din samling?

Let beslutning… Selvom jeg godt kan lide min prototyper, så er Mercurial SL Carbon stadig for godt til at være sandt. Blandingen af carbon og det lyserøde swoosh. Wow…

Hvor gør du af alle støvlerne?

Jeg har dem faktisk alle i min stue på en hylde. Kollektionen er blevet for stor til hylden, så jeg har brug for en ny. Lad os se hvad min kæreste siger til det…

Hvilken type støvle har du specielt kærlighed til og hvorfor?

Min passion for ikke lancerede prototyper, samples og præsentationsbokse er virkelig steget. Der er bare noget specielt over det. Man ved de aldrig har været ude til salg i butikkerne, og ofte er de mere sjældne end limited edition modeller. For eksempel har jeg Nike Mercurial CR7 Galaxy samples, hvor Swooshet var lavet med krom. Da støvlerne kom på markedet til sidst, var det med et mat sølv finish. Desværre, er det rigtig, rigtig svært at støve de her støvler op, så man skal virkelig vil have dem for at få dem.

Har du nogle sjove historier omkring nogle af dine støvler eller noget at dele?

Ja, jeg bestilte de første Nike Mercurial Vapor IX CR7 Limited Edition fra Unisport, et år eller to inden jeg faktisk startede med at arbejde her. Nu lyder det nok lidt lamt, men fordi Unisport havde så hurtig levering var jeg en af de første i verden til at få dem, hvilket var ret fedt. Noget andet sjovt jeg gerne ville dele, er mine mystery Nike prototyper, som jeg ikke selv ved historien bag. Det her er lidt et kald på hjælp, hvis der er nogen der ved hvad de er, så sig endelig til, haha.

Prototyper, ultra-limiterede støvler og unikke display kasser - Niclas har det hele! Husk du kan følge hans voksende samling på Instagram. Hans navn er @niclie.