Fra evoSPEED SL til Superfly BHM - Hvad har været Årets fedeste lanceringer?

31.12.2015

Skrevet af Jonathan

Hvem elsker ikke en god Top 10 liste? Den er altid god for lidt god gammeldags debat. Vi skal være de første til at anerkende at alle nok ikke er enige med vores Top 10 liste. Men vi mener stadig at vi har ret. Lad os se, hvor mange du har er enig med os i...

10. Umbro Velocita

Umbros Velocita sniger sig ind på en 10. plads på vores liste. Det gør den fordi det rent faktisk er en virkelig god fodboldstøvle. Måske endda den bedste letvægtsstøvle på markedet lige nu. Der findes selvfølgelig ikke særligt mange deciderede letvægtsstøvler længere. Men Umbros beslutning om at holde fast i konceptet har virkelig givet pote. Velocita er på alle måder en anbefalelsesværdig fodboldstøvle.

9. adidas Originals x Manchester United

Lanceringen af adidas’ Originals tøj gik egentlig ret ubemærket hen. Men herinde har vi faktisk været ret vilde med kollektionen. På mange måder er adidas Originals kollektionen modsvaret til Nikes Nike FC kollektion, men adidas har valgt at udgive kollektionen direkte bundet op på deres fodboldklubber. Og særligt Manchester United har fået tilsendt en lille kærlighedserklæring efter at deres samarbejde blev genoptaget i år efter mange års adskillelse. Hvis samarbejdet kan bringe det her frem i adidas, så lad os da bare håbet at det fortsætter mange år endnu…

8. PUMA evoSPEED SL

På blot 103 gram skabte PUMA verdens letteste kampdygtige fodboldstøvle. Vi er udmærket klar over at adidas kom forbi den magiske grænse med deres 99 gram. Men helt ærligt – den udkom kun i én størrelse og vi så den aldrig rigtig på banen udover Calhanoglu. Vi har det ærlig talt lidt vildere over evoSPEED som absolut er en kampdygtig fodboldstøvle – i særdeleshed evoSPEED SL Leather er noget som PUMA kan være utrolig stolte og tilfredse med.

7. PSG Third

Vi kan stadig ikke snakke helt specifikt om den innovation, der ligger bag PSGs 3. trøje, men alle der har stået med den kan virkelig mærke at der ligger noget spændene bag trøjen. Vi smider den ind på en 7. plads over årets lanceringer og så satser vi på at kunne snakke mere om den til næste år. Så ser det i øvrigt også mega svedigt når de pink numre og navn kommer med bagpå.

6. World’s best football store

Okay, det her er måske lidt for meget ananas i egen juice, men lad os lige være helt ærlige et øjeblik; åbningen af vores nye Flagship Store er virkelig noget mange har ventet på og den har da virkelig været ventetiden værd. Et kæmpe fodboldunivers med udstillinger, et boot room, et lille play test room og store fladskærme over det hele. Hvad er der ikke at kunne lide ved konceptet? Tag et smut derind eller tjek @worldsbestfootballstore på Instagram og vurder selv - vi mener stadig at det her er verdens bedste fodboldbutik!

5. Nike Mercurial Superfly Black History Month

Den fedeste Mercurial Superfly IV nogensinde. Så klart kan det siges. Vi bevæger os op i Top 5 og lægger hårdt ud med et design, som fik os alle til at måbe da vi først så den. Vi fik aldrig muligheden for at sælge BHM modellen, da Nike udgav den i et ekstremt begrænset parti. Vi fik dog stadig fornøjelsen af at kunne tage et par billeder af den og tro os – den er lige så vild i virkeligheden som på billederne!

4. Nike Tiempo Legend 6

Tiempo bærer rundt på masser af historie og i år var det to år siden vi så noget nyt fra Tiempo siloen. I slutningen af november kunne Nike dog endelig byde velkommen til 6. generation af Legend kollektionen og de første indtryk har været rigtig positive. Masser af spillere har allerede konverteret til Tiempo Legend 6 og der er ingen tvivl om at lanceringen har været ventetiden værd. Den har ikke nogen sok – og det gør den måske ikke lige så sexet, som dens brødre, men en Tiempo skal heller ikke være sexet – den skal være elegant…

3. adidas X+ACE+MESSI 15.1

adidas skal på alle måder krediteres for deres modige beslutning. De færreste brands ville nok turde at lukke alt ned og åbne op for noget helt nyt, men det var præcis hvad adidas gjorde med lanceringen af X, ACE og Messi 15.1. Mest iøjnefaldende var det nye knopsystem, der kom som en kombineret FG/AG sål. Vi var mange som var skeptiske over for adidas og deres revolution, men hænderne ned så har de oplevet masser af succes med den og derfor ryger den også ind på en flot 3. plads på vores liste.

2. Nike Hypervenom Phantom Transform

Der er vel nok ikke nogen enkeltstående lancering, som vi herinde har haft det vildere over end Hypervenom Transform. Det var en bittersød lancering, for det blev den sidste af den første generation. Til gengæld sluttede Nike cirklen af med det fedeste design nogensinde. Helt ærligt, en fodboldstøvle der skifter farve, mens du spiller med den. Vi kan stadig ikke være i os selv over hvor fedt det er!

1. New Balance Visaro

Nr. 1 på vores liste over Årets fedeste lanceringer, skal nok bringe diskussionerne frem. Nej, New Balance er ikke en Superfly eller Magista Obra og derfor får den ikke den samme opmærksomhed, som den i virkeligheden fortjener. Her i Unisport HQ er vi alle ubetinget enige om at Visaro er årets fedeste lancering. Det er både på design, innovation og præstationsevne. Da Visaro først kom frem latterliggjorde mange dens ligheder til Nikes Hypervenom I, men sandheden er at New Balance i bund og grund bare har skabt en virkelig god fodboldstøvle med Visaro.