Mød 'The Bootheads' - Vi taler med Toffem om hans fodboldstøvlesamling

11.12.2015

Skrevet af Mathias

Vores boothead serie er godt i gang og vi har allerede talt med to kæmpe fodboldstøvle-samlere. Denne gang hører vi fra Christoffer Malmberg, som i sin tid som samler også har opbygget en meget imponerende kollektion. Hør fra ham her og hvad der startede hans kærlighed for fodboldstøvler her.

Hvornår og hvorfor startede du med at samle på fodboldstøvler?

Jeg startede som fodboldstøvler-samler i 2006, fordi jeg altid har kunne lide flotte fodboldstøvler, også da jeg var helt lille. Efter flere og flere år begynder man at forstå teknologierne bag støvlerne og de forskellige materialer de er lavet af.

Har dine ambitioner som samler ændret sig gennem årene?

Ja, det har de helt sikkert. Nu til dags prøver jeg kun at samle de allerbedste støvler og forsøger at skabe en kollektion af højeste kvalitet. Derudover, så har nye medier og specielt Instagram betydet at passionen for fodboldstøvler generelt er større.

Hvilken støvle var den første i din samling?

Min allerførste samler-støvle var Nike Mercurial Vapor I Shock/Orange fra 2002.

Hvor opbevarer du alle dine støvler?

Jeg har dem i et pengeskab hjemme hos mine forældre og har også nogle af mine favoritter hjemme hos mig.

Hvilken støvle har du en speciel kærlighed til og hvorfor?

Nike Mercurial Vapor I Cinder fra 2002, fordi jeg selv startede med at spille fodbold det år.

Har du nogle sjove historier om en bestemt støvle eller noget der kunne være sjovt at dele?

Jeg har mange gode historier, men min yndlingsting som samler er altid at finde fantastiske støvler og så få dem til gode priser. Jeg synes selv det gør det mere spændende! Jeg købte for eksempel Nike Mercurial Superfly I “Wear it proud”, som er limiteret til 70 par i verden, ved en auktion.

Hvad gør Nike Tiempo støvlen så speciel?

Det specielle ved Nike Tiempo er det klassiske look og kvaliteten af læderet. Min yndlings Nike Tiempo er EM 2008 versionen, uden tvivl.

Det her er det tredje, men helt sikkert ikke det sidste, kig ind i verdenen som fodboldstøvle-samler. Hvis du vil følge hans voksende samling, så kan du følge @Toffem på Instagram. Har du samme kærlighed til fodboldstøvler og kunne du se dig selv starte din egen samling?