10. december - Da VM for klubhold endelig blev en realitet

10.12.2015

Skrevet af Jonathan

Netop i dag indledes FIFA verdensmesterskaber for klubhold. Her deltager verdens bedste klubhold lige fra FC Barcelona til River Plate over til Auckland City FC. VM for klubhold i nuværende format har dog ikke altid eksisteret. På denne dag for 10 år siden gen-åbnede FIFA op for VM for klubhold.

At afholde VM for klubhold har været noget af en rutschebanetur. Det er gået fra Intercontinental Cup i 1960 – afholdt over to kampe til – mellem vinderen af Copa Libertadores i Sydamerika og European Cup (Champions League) i Europa, videre over til Toyota Cup afholdt i Tokyo – i en afgørende kamp. I 2000 forsøgte FIFA sig så med en decideret VM turnering der inkluderede hold fra 8 hold fordelt over 7 kontinenter.

Selv om det var meningen at turneringen skulle gentages hvert år, blev den allerede nedlagt året efter. I 2005 fandt turneringen sig så til rette. Det var samme år havde Liverpool vundet den uforglemmelige finale mod Milan i Istanbul. Og de endte med at møde Sao Paulo i finalen. Desværre kunne de ikke toppe kalenderåret af med en VM titel. Sao Paulo vandt nemlig den første finale i den nye udgave af VM for klubhold med 1-0.

Det bliver spændende at se, hvem der løber med VM titlen i år. Barcelona har chancen for at vinde pokalen for 3. gang. Tror de at du kan vinde den 12. version af VM for klubhold? Eller løber et andet hold med titlen?