Hvorfor Nikes nye Ordem III er blandt de bedste fodbolde på markedet

17.06.2015

Skrevet af Jonathan

Har du nogensinde siddet og tænkt: “OK, det er jo bare en bold. Den skal jo bare være rund!”. En helt logisk tanke. Men spørger du dem som sidder og udvikler boldene, vil de smile sødt til dig og sige “Nu skal du bare høre…”. Det var præcis, hvad der skete for mig da Nike Football var forbi for at fortælle om den nye Ordem III. Så nu skal du bare høre…

En bold er langt fra bare en bold. For at en bold skal kunne stille dit behov bedst, skal der lægges en del research og eksperimentering bag. Er det ikke også meget nemt for dig at sige at du foretrækker en bold frem for en anden, og hvorfor? Så lad mig komme mit argument for Ordem.

Nike har gennem de seneste virkelig haft fat i den lange ende, når det kommer til deres fodbolde. Og ja, der ligger selvfølgelig også noget økonomi bag, men når man leverer den officielle kampbold til Premier League, La Liga, Serie A og adskillige ligaer og turneringer rundt omkring i verden, så må der altså også være noget om snakken.

Nu har Nikes designere har drejet og skruet på nogle knapper for at gøre Ordem bolden endnu bedre. For eksempel er bolden lavet med et nyt 12-panel design for at gøre boldens svæv endnu mere præcist, mens Nike har benyttet sig af den seneste teknologi for at svejse syningerne sammen. De har sågar designet en helt særlig Six-Wing blære for at give bolden den mest optimale lufttæthed.

Nike Ordem er uden tvivl blandt de bedste fodbolde på markedet og den kan blive din nu - kun 1.049,-

Du har nok også bemærket at bolden har fået et nyt look. Et element som rent faktisk spiller en central rolle for boldens præstationsevne. Det bygger på den velkendte filosofi om at det visuelle gør dig mere bevidst om boldens bane og du kan dermed reagere bedre på den.

Hertil har Nike endnu engang tilføjet de unikke Aerowtrack riller på bolden. En teknologi som er skabt for at gøre bolden ekstra responsiv og ikke mindst give den en tekstur, som optimerer dit touch på bolden. Alt det her lærte jeg da Nike Football var forbi - og ja, man kan faktisk mærke en forskel når man først spiller med den.

Kom ikke og sig at en bold bare er en bold. Det er i den grad meget mere. Det er jo faktisk et helt teknologisk vidunder. Men lad mig så høre, hvilken fodbold foretrækker du - og hvorfor?