3. december: Sidste mål inden dørene lukkes i

03.12.2015

Skrevet af Jonathan

Vi er ofte rigtig hurtige til at hylde angriberne for deres mål. I Italien er de dog notorisk kendte for at have stor respekt for defensiven. Og respekt var i den grad, hvad Juventus og Dino Zoff fik efter at de indkasserede det sidste mål i 2 måneder på netop denne dag i 1972.

På denne dag for præcis 43 år siden indkasserede Juventus det sidste mål inden de gik ind i en imponerende serie af Clean Sheets. Manden bag stængerne hed Dino Zoff og den legendariske målmand skulle vise sig at føre sit hold til en rekordlang stime uden at indkassere et eneste mål. Det sidste mål faldt i klubbens 2-1 sejr over Fiorentina.

903 minutter eller 9 kampe præsterede Torino-klubben at spille før Milan satte en stopper for stimen i et 2-2 opgør. Det blev senere hen de to klubber som kæmpede om Il Scudetto og i sidste kunne Juventus løfte trofæet. En titel de nok i høj grad kan takke Dino Zoff og resten af forsvaret for.

Der har absolut været mange imponerende stimer af Clean Sheets, for eksempel Claudio Bravo der sidste år slog La Liga rekorden og satte den på 754 minutter uden at lukke et mål ind. Hvilken målmandspræstation synes du personligt har været størst?