Hypervenom Phatal giver et hæderligt alternativ til Hypervenom Phantom II

13.06.2015

Skrevet af Jonathan

Med Hypervenom Phantom II har NIke bygget videre på den revolution de indledte sidste år. Men med denne nye generation har Nike trukket den et ekstra niveau op. De har nemlig tilføjet ikke bare en Dynamic Fit Collar model til kollektionen, men to: Vi tager et eksklusivt kig på Hypervenom Phatal.

Ved et hurtigt øjekast er det ret nemt at tage fejl af de nye Hypervenom Phantom og Phatal. Går man tættere på, bliver det dog klart at der stadig er forskelle. Forskelle der hovedsageligt er baseret på andre materialer og selve eksekveringen af dem. Grundlæggende set er Hypervenom Phatal dog et hæderligt alternativ til Phantom II.

Phatal II er skabt som et prisalternativ til Phantom II og koster derfor en del mindre end topstøvlen. Til gengæld har Nike gået en smule på kompromis med selve materialerne. For eksempel har de ikke benyttet sig af NikeSkin, men et lidt tykkere mikrofibermateriale på overdelen. Den teknologi som Nike benytter sig af når de laver Flyknit er heller ikke blevet taget i brug på Phatal’s Dynamic Fit Collar.

Flywire er stadig benyttet, således at Phatal leverer nogenlunde samme lockdown som hos Phantom. Og selve konstruktionen af hælen er også den samme. Til gengæld har Nike benyttet sig af den samme sål, som man fandt på Hypervenom I. Det er til forskel for Hypervenom II, som har fået tyndslebet sålen helt ned, for at give den bedst mulige fleksibilitet og responsivitet.

Det er nemt at tage fejl af Hypervenom Phantom og Phatal. Faktisk var der flere herinde, som tog fejl da de sad med de to fodboldstøvler over for sig. En god tommelfingerregel er dog at sålen på Phatal ikke bærer det genkendelige mønster som Phantom har. Resultatet er rent faktisk slet ikke dårligt.