25 år med #unisportlife - hvem har været de bedste spillere siden 1995?

29.11.2020

Skrevet af William

25 år med fodboldkærlighed. Det er lang tid. Vi tager et kig tilbage for at se, hvilke spillere, der har haft påvirket fodboldverden mest.

Fodbold er smukkeste spil i verden. Det kan vi alle blive enige om. Det bliver spillet af millioner af mennesker verden over - også i dette øjeblik. Og der er altid øjeblikke, kampe og mål, som vi vil huske for altid. Nogle af de mest ikoniske ting er lavet af de bedste spillere. Og vi vil gerne hylde dette.

Unisport har eksisteret i 25 år. I disse år har vi set en stor mængde af talentfulde spillere på den store scene. Nu vil vi se, hvem der har været de bedste de seneste 25 år. Det er en hård proces, men vi vil gerne lave vores eget hold med de bedste 11 spillere siden 1995. Vi bruger en klassisk 4-4-2 formation. Og reglerne er simple: spillerne på holdet skal enten have vundet mange trofæer, sat rekorder eller have haft en stor indflydelse på den position, de spillede eller spiller på. Vi ved, at du måske er uenig i vores valg. Men det er disse spiller, som vi gerne vil anerkende:

Målmand - Iker Casillas

Kælenavnet er ‘San Iker’ - ‘Sankt Iker’. Den spanske legende fik sin Real Madrid-debut som 18-årig. Han endte med at spille 725 kampe for Los Blancos! Og efter sin debut på det spanske landshold, spillede han 167 kampe for dem. En rekord, der først blev slået af Sergio Ramos i 2019. Og hvis du stadig ikke er imponeret, så lad os tage et kig på hans titler; fem spanske mesterskaber, 3 Champions League-titler, to Europamesterskaber og en VM-titel.

Vi synes, at han skal have en plads på holdet. En ægte legende!

Højre back - Dani Alves

Ham her viste, at en forsvarsspiller ikke kun skal kunne forsvare. En forsvarsspiller skal også kunne bruges, når holdet skal angribe for at skabe mere kaos på modstanderens banehalvdel. Han var kendt for sine frispark og viste, at man ikke skulle være bange for at vise sine tekniske færdigheder - heller ikke som forsvarsspiller. Dani Alves har vundet 42 titler for klub- og landshold. Dette inkluderer bl.a. seks La Liga-titler og tre Champions League-trofæer med Barcelona og to Copa América-mesterskaber med Brasilien.

Central forsvarsspiller - Sergio Ramos

Hvad kan man sige om ham? Ligesom Dani Alves, så viste Sergio Ramos, at man kan vise sine bedste færdigheder i forsvaret. Han er kendt for sine kraftfulde hovedstød og kliniske straffespark. Derfor har han scoret mere end 100 mål i sin karriere (!) for både Spanien og Real Madrid. Og mange af dem har været ekstremt vigtige. Mest kendt er han udlignende mål imod Atlético Madrid i Champions League-finalen, hvor han scorede i the 93. minut - og Real Madrid endte med at vinde kampen. Ligesom Casillas, så har han også vundet et VM og to Europamesterskaber.

Central forsvarsspiller - Alessandro Nesta

This guy is one of a few OG’s on this team. One of the most elegant centre backs to ever enter a football pitch. We feel so lucky at Unisport to have witnessed him in action. Nesta was known for his touch on the ball, his brilliantly timed tackles and his perfect passes. He played 10 years in Lazio, where he was a part of the team who won Serie A in 2000. They were nine points behind Juventus with eight games left but managed to secure and lift the trophy on the final day of the season! He later moved to AC Milan where he won the Serie A and Champions League twice. He was also a part of the Italian team who won the World Cup in 2006.

En af de gamle gutter på holdet. Og en af de mest elegante forsvarsspillere, der har trådt på en fodboldbane. Hos Unisport føler vi os heldige over, at vi har set ham i aktion. Nesta var kendt for sit touch på bolden, sine perfekt timede tacklinger og sine perfekte afleveringer. Han spillede 10 år i Lazio, hvor han var med til at vinde Serie A i 2000. De var ni point efter Juventus med otte kampe igen, men formåede at løfte trofæet på sidste spille! Han rykkede senere til Milan, hvor han vandt Serie A og Champions League to gange. Han var også en del af det italienske landshold, der vandt VM i 2006.

Fortsætter nedenfor

Venstre back - Paolo Maldini

Sidste forsvarsspiller er også italiener. Og han var i en perfekt duo med Nesta. Alle bliver nødt til at kende Maldini. Hvis du ikke har hørt om ham, så er det på tide. En af de bedste forsvarsspillere nogensinde. Og han er måske den mest ikoniske ‘one club players’ nogensinde. Han spillede i AC Milan fra sin debut i 1984 og frem til 2009…! Han spillede 902 kampe for klubben. Han vandt Serie A syv gange og Champions League fem gange (ud af klubbens syv trofæer i historien). Desværre vandt han aldrig en titel med landsholdet, hvor han var en del af VM-finalen i 1994 og EM-finalen i 2000, som Italien tabte. Han blev nummer tre i Ballon d’Or i 1994 og 2003 og blev nomineret til turneringens hold ved to VM- og tre EM-slutrunder. Han var så god, at AC Milan har pensioneret han rygnummer 3 for evigt.

Hvis du gerne vil vide, hvordan man skal forsvare, så skal du bare gå på YouTube og søge på ‘Paolo Maldini’. Det var så lidt.

Højre wing - Luís Figo

En af få spillere, der har lavet det forbudte skifte fra Barcelona til Real Madrid. Men Los Blancos ville så gerne have ham, at de købte ham fra deres største rivaler. Og de gjorde ham til verdens dyreste spiller, da de betalte 62.000.000 € for ham. Han havde La Liga-rekorden for fleste assist indtil Messi slog den (106). Han vandt Ballon D’Or i 2000. Han spillede 127 kampe for Portugal og har været med til to VM- og tre EM-slutrunder - inklusiv en finale i 2004.

Luis Figo var kendt for sin kreativitet og sine evner til at komme forbi modstandere på kanten. Og hans hår sad altid helt perfekt!

Central midtbanespiller - Andrés Iniesta

En af de spillere, der efterlader dig måbende, når du ser ham spille. Han spillede for Barcelona fra 2002 til 2018. Og han var fra en anden verden i den tid. Han fik de vildeste afleveringer til at se nemme ud. Og han gjorde det i hver kamp. Ligesom de andre spaniere på listen, så har han vundet EM to gange og VM en gang. Og Iniesta scorede endda det afgørende mål i VM-finalen i 2010. Det er noget som meget få spillere har gjort i fodboldhistorien. Udover landsholdet, så har han også vundet en masse titler i Barcelona. Bl.a. ni mesterskaber og fire Champions League-titler.

Central midtbanespiller - Clarence Seedorf

Her er en spiller til alle OG’s! Seedorf er en ægte legende, hvis du har spillet Football Manager eller FIFA i begyndelsen af 2000’erne. Han er faktisk en legende, hvis du ved bare en smule om fodbold. Han var en del af det fænomenale Ajax-hold, der vandt Champions League i 1995 (året, hvor Unisport blev født) og har spillet i klubber som Real Madrid, Inter og AC Milan efterfølgende. Ligesom Maldini og Nesta, så spillede han lang tid i Milan - 10 år faktisk.

Han er den eneste spiller, der har vundet Champions League med tre forskellige hold. Udover Ajax, så har han gjort det med Real Madrid i 1998 og med Milan i 2003 og 2007. En klassespiller uden lige. Og tjek ham lige på Instagram - man kan ikke se, at den mand er 44 år gammel!

Fortsætter nedenfor

Venstre wing - Ryan Giggs

Ryan Giggs er en af de mest legendariske spillere i Manchester Uniteds historie. Han er blandt de meste vindende spillere nogensinde. Han har vundet ligaen 13 gange, FA Cup’en fire gange og Champions League to gange - blot for at nævne et par stykker. Han er den eneste spiller, der har scoret 21 sæsoner i træk i Premier League og han har lavet flest assists i ligaen historie - 162 styks. Han spillede vanvittige 963 kampe for De Røde Djævle!

Han var en del af det ikoniske hold, der vandt The Treble i 1999 og har skabt store øjeblikke med et af de mest succesfulde hold i fodbold.

Angriber - Cristiano Ronaldo

Okay. Vi kan ikke komme uden om ham her. Han bliver bare ved og ved selvom han er blevet 35 år. Han er kendt for at være dedikeret omkring sit helbred, sine farlige frispark, skarpe driblinger og målrekorder. Du hader ham eller elsker ham. Men hvis du ikke er imponeret af ham, så er der noget galt. Undskyld!

Han har vundet Ballon d’Or FEM gange. Han har vundet 30 trofæer i sin karriere. Dette inkluderer ligatitler med Manchester United, Real Madrid og Juventus. Han har løftet Champions League-trofæet fem gange. Og han har vundet både EM og Nations League med Portugal. Han var den dyreste spiller i historien, da han skiftede til Real Madrid for 94.000.000 €! Han er den spiller, der har spillet flest kampe og scoret flest mål for landsholdet. 101 mål indtil videre. Wow…!

Han er også den mest scorende i Real Madrid. Han spillede 438 kampe og scorede 450 mål. Han scorede 61 mål i 2014-15 sæsonens. Hans statistikker er for vilde. Og vi er heldige at se ham spille. Nyd ham. Han er en af de bedste nogensinde!

Angriber - Lionel Messi

Vi blev nødt til at vælge Messi. Selvfølgelig. Mange kalder ham for den bedste nogensinde - bedre end Pelé og Maradona. Kritikere mener, at han mangler en VM-titel for at være G.O.A.T. Men i 2014 bar han Argentina til finalen på egen hånd. Og han er en af de spillere, man skal nyde at se mens man kan. Hans løb med bolden, han afslutninger og driblinger forbi forsvarsspillere er ikke set før. Han har vundet rekordmange Ballon d’Or - seks gange. Og 34 titler med Barcelona, der inkluderer 10 La Liga-titler, fire Champions League og seks Copa del Rey.

Han er både målscorer og playmaker. Han har scoret flest La Liga-mål i historien. 445 og vi tæller stadig. Han har scoret mere end 700 mål i hele sin karriere. Og så er den topscorer for det argentinske landshold.

Det er svært at sætte ord på Lionel Messi. Han er en tryllekunstner og han skal ses som en af de bedste - hvis ikke DEN bedste - spillere i fodboldhistorien.

Manager - Sir Alex Ferguson

Han var manager for Manchester United fra 1986 til 2013, hvor han vandt 38 trofæer. Han vandt Premier League 13 gange, FA Cup fem gange og Champions League to gange. Hvis man tæller alle hans trofæer, så er han den mest vindende træner i historien. En ægte legende.

Han har også inspireret mange tidligere spillere til at prøve trænergerningen - inklusiv Steve Bruce, Mark Hughes, Roy Keane, Paul Ince, Ole Gunnar Solskjær og Ryan Giggs. Bare for at nævne et par stykker.

I 2011, da han stadig var manager i Manchester United, blev North Stand på Old Trafford omdøbt til ‘Sir Alex Ferguson Stand’ i forbindelse med hans 25 år-jubilæum. Så vi må bare sige, at 25 år er en rimelig stor ting!

Vi er glade for, at Unisport har været en del af fodbold sammen med disse fantastiske spillere og træner. De sidste 25 år er gået hurtigt. Det sker, når man har det sjovt og nyder, hvad man laver. Og vi har helt klar nydt at se de her gutter i aktion. Nu kan vi ikke vente med at lave vores næste hold om 25 år. Én ting er sikkert - det bliver underholdende.

Hvis du vil have mere underholdning og få de seneste nyheder om fodbold og fodboldudstyr, så følg os på vores sociale medier. Du kan finde os her:

YouTube

Instagram

Facebook

TikTok

Twitter