I jagten på den perfekte fodboldstøvle, har Adidas taget et noget uventet træk. Inspireret af deres Primeknit løbesko, præsenterer Adidas i dag verdens første strikkede fodboldstøvle. Svært at tro på? Læs mere her og bliv klogere på Adidas' nyeste skabning.

En fodboldspillers vigtigste værktøj er fødderne. Trives de ikke, er vi ikke i stand til at yde vores bedste. Vi har alle prøvet at måtte udgå fra træning eller kamp grundet smerter i hælen fra store vabler, forårsaget af ubehagelige fodboldstøvler. Derfor er det også producenternes fineste opgave at lave fodboldstøvler, der giver os komforten og følelsen af frihed, som bare fødder giver os kombineret med en beskyttelse der forhindrer skader.

Du kan se mere om Samba Primeknit her.

Vi har gennem de sidste par måneder set, hvordan især Adidas og Nike varmer op til det kommende VM med udgivelsen af en række farvevarianter, der sender vores tanker direkte til Brasiliens sambaprægede gader. I dag har Adidas dog sprunget skalaen med præsentationen af Adidas Samba Primeknit - en strikket fodboldstøvle i de Samaba-farver vi hidtil har set i Adidas' Samba Pack.

Adidas har samlet feedback fra nogle af deres topspillere og fundet ud af at den komfort, som primeknit løbeskoen giver fodboldspillerne når de er ude og løbe, rent faktisk også kunne overføres til deres fodboldstøvler. Derfor er teknologien fra løbeskoen blevet overført til fodboldstøvlen. Det betyder at hele overdelen er strikket sammen af blot et enkelt lag garn, og hvad betyder det så for selve fodboldstøvlen?

Adidas har blandt andre haft Premier Leagues topscorer, Luis Suarez, til at teste fodboldstøvlen af for dem og han kan skrive under på at den nye teknologi yder en større komfort for foden, da den smyger sig rundt om fødderne som en sok. Fordi at materialet er så fleksibelt, skaber fodboldstøvlen den hidtil mest reelle følelse af at spille i bare fødder, hvilket derfor også giver spilleren en helt unik føling med bolden.

Som du nok har gættet så sikrer materialet også at vægten bliver holdt nede på et absolut minimum og den vejer faktisk kun 165 gram. Så denne fodboldstøvle konkurrerer i den grad med de absolut bedste letvægtssøvler i verden. Det har da nok også været en af Suarez' krav, hvis han skulle skifte over fra sine adizero F50 til denne revolutionerende fodboldstøvle.

Markus Baumann, vicedirektør for Global Football hos Adidas mener da også at denne Samba Primeknit, kan noget som ingen anden fodboldstøvle kan: "Alle Adidas' produkter er udviklet med spilleren i baghovedet og i særdeleshed, spillerens behov. Ved at præsentere verdens første strikkede fodboldstøvle har vi leveret en sprit ny løsning på jagten efter større niveauer af komfort og fleksibilitet".

Man fristes alligevel til at spørge sig selv, om en fodboldstøvle lavet af garn overhovedet har en levetid på mere end 30 minutter. Adidas kan i hvert fald forsikre om at materialet kan holde 90 minutter og langt mere end det. Således fungerer primeknit teknologien ved at garnet er overtrukket med en flydende polymeriseret væske, som sikrer materialets holdbardhed i både tørt, vådt, koldt og varmt vejr.

Med Adidas Samba Primeknit har Adidas virkelig præsenteret fodboldverdenen for en nyhed, vi ikke lige havde set komme. Og vi må da også indrømme at vi glæder os til at teste verdens første strikkede fodboldstøvle af. Indrømmet: det lyder lidt skørt. Hvad synes du om Suarez' nye fodboldstøvler? Tror du at Adidas har fat i den lange ende, ved at overføre deres primeknit teknologi til deres fodboldstøvler? Lad os høre hvad du synes. Efterlad dine kommentarer herunder.