Nike Flyknit Lunar2 løbeskoene er resultatet af en lang udviklingsproces hos Nike, hvor man har forsøgt, at imødekomme feedback fra hunredevis af løbere. Kom med helt under huden på en af tidens mest populære løbesko.

I de kolde vintermåneder så er løbesko ofte et fast inventar i fodboldtasken. Nike gør dog deres til at løbetræningen ikke bliver en sur pligt, men i stedet til en stor fornøjelse. Nike Flyknit Lunar2 løbeskoen er anvendelig til al slags løbetræning, hvad end det være sig intervaltræning, kortere løbeture eller træning til langdistanceløb.

Skoens sål er lavet af det ekstraordinært stødabsorberende skum Lunarlon. Det er et materiale som Nike har brugt meget lang tid på at perfektionere og resultatet de er kommet frem til er intet mindre end imponerende. Dette innovative Nike-materiale er op til 30% lettere end lignende materialer. Lunarlon fordeler trykket fra underlaget, når man rammer jorden så den smerte der kan komme i forbindelse hermed reduceres betragteligt.

Lyder Nike Flyknit Lunar2 som noget for dig? Så kan du bestille dit eget par lige her - kun 1.259,- kr.

Faktisk så har Nike hentet inspiration til Lunarlon materialet, fra når astronauter bevæger sig rundt på månen. Dette blev sammenholdt med en lang række tests på, hvad der er de mest væsentlige punkter på foden, når den rammer jorden. På den måde kom Nike frem til det fantastisk stødabsorberende der så har fået navnet Lunarlon (Luna betyder måne på bl.a. spansk).

Overdelen på Lunar2 løbeskoen er lavet i det ultratynde, og derfor også meget, meget lette Flyknit materiale, der er designet til, at give en høj komfort og støtte til foden. At Flyknit er meget tyndt betyder dog ikke at Nike på nogen tænkelig måde er gået på kompromis med holdbarheden. Det er et meget stærkt materiale der kan holde til lidt af hvert.

Flyknit-overdelen er vævet helt ud af polyester-tråde i forskellige tætheder alt efter hvor foden har behov for støtte eller bevægelsesfrihed. Dette giver da også en øget fleksibilitet, men er samtidig også stramtsiddende på de områder af foden der har behov for ekstra support. At overdelen er lavet i ét enkelt stykke betyder også at der næsten ikke er syninger, så der ikke skabes irritationer på foden.

Kort sammenfattet tilbyder Flyknit Lunar2 derfor en formsyet og syningsfri overdel, der virkelig sætter sig blødt og tæt rundt om foden. En anden ting der også er bemærkelsesværdig ved Nike Flyknit Lunar2 løbeskoens overdel er at den er perforeret. Dette er gjort dels for, at holde vægten på Nike Flyknit Lunar2 nede, dels er det også gjort for, at skabe en optimal ventilation i løbeskoen.

Ligesom på forgængeren Lunar1 er der også inkorporeret de stærke Flywire-tråde i skoen. De tynde, men ultrastærke tråde er lagt rundt om midtfoden for, at give øget støtte. Sammen med skoens snørrebånd danner de det såkaldte Dynamic Fit System, der giver en følelse af sikkerhed og at foden er låst fat, så skoen følger selv din mindste bevægelse.

Lyder Nike Flyknit Lunar2 som noget for dig? Så kan du bestille dit eget par lige her - kun 1.259,- kr.

Nike Flyknit Lunar1 løbeskoen var yderst populær blandt løbere; professionelle såvel som amatører. Et kritikpunkt fik Nike dog lov til, at høre for: Skoens pløs flyttede sig for meget, og dette kunne give irritationsmomenter for nogle. Nike har taget kritikken til sig og sørget for at pløsen på den helt nye Nike Flyknit Lunar2 løbesko nu er syet fast, så den ikke kan bevæge sig.

Traditionelt har løbesko lagt mest vægt på at have polstring i hælen, da de fleste løbere lander netop på hælen, men Nike har polstring i hele sålen. Dette gør skoen optimal til neutrale, supinerende samt mild og moderat pronerende løbere, og hvis du spekulerer over, hvad den ordrække egentlig betyder, så følger forklaringen lige her.

Langt de fleste løbere har en løbestil, der karakteriseres som pronation, og helt kort vil det sige, at ens fod falder indad efter den har haft kontakt med underlaget, og det bruger man til at lave tre kategorier: mild pronation, moderat pronation og overpronation, der kort fortalt bliver defineret ud fra, hvor meget ens fod falder indad. Jo mindre man falder indad, jo mindre har man brug for støtte i ens løbesko.

Dem der ikke falder indad kaldes neutrale løbere, og de har ikke brug for en særlig støtte, mens de der falder udaf, kaldes supinerende løbere, og de har ligesom pronerede løbere også brug for støtte. Med det stødabsorberende Lunarlon skum så er Nike Flyknit Lunar2 løbeskoen velegnet til langt størstedelen af alle løbere.

En anden af de helt store fordele ved Nike Flyknit Lunar2 er at den også er meget mode-rigtig, og derfor sagtens kan bruges som en helt almindelig hverdagssko. Skoen er lavet i mange forskellige farvekombinationer, så du kan finde den der passer bedst til lige præcis din stil.

Lyder Nike Flyknit Lunar2 som noget for dig? Så kan du bestille dit eget par lige her - kun 1.259,- kr.

Her hos Unisport er vi meget begejstrede for Nike Flyknit Lunar2 løbeskoen, men vi vil også rigtig gerne høre hvad du synes om den. Har du selv skoen? Hvilken farve synes du bedst om? Fortæl os din holdning her i kommentarfeltet eller på Twitter og Facebook.