Zlatan & co. missede med nød og næppe kvalifikationen til sommerens VM-slutrunde, men det har ikke forhindret Adidas i, at lave en af årets fedeste trøjer til vores svenske naboer. Vi har taget et nærmere kig på den nye svenske udebanetrøje.

Når Zlatan Ibrahimovic og resten af det svenske landshold, tager hul på EM-kvalifikationen til efteråret bliver det med en helt ny, og stilfuld udebanetrøje. Traditionen tro er dette års udgave af den svenske udebanetrøje også holdt i marineblå. Gennem tiderne har svenskerne haft både hvide og kongeblå udebanetrøjer, men det har som oftest været i en mørkeblå nuance, at svenskerne har optrådt på udebane.

Det første der for alvor springer i øjnene med den nye Sverige udebanetrøje, er det store gule kors der er på trøjen. Som en flot detalje, har Adidas lagt en kongeblå skygge, ind under det gule kors. På den måde så kommer de svenske spillere til, at bære landets flag også når de spiller på al verdens udebaner.

Trøjens krave er lavet med en klassisk ribkant, hvor farven skifter fra marineblå til den samme kongeblå farve, der også findes i det svenske flag. På kravens inderside løber der et gult bånd for, at fastholde tilknytningen til hjemlandet.

Gør som Zlatan - forudbestil dine egen Sverige udebanetrøje allerede i dag - kun 509,-

På den øvre del af trøjens ryg løber der et blå/gult bånd, der selvsagt også er en reference til moderlandet. Det er en virkelig elegant detalje som Adidas har lagt ind.

På ærmerne løber der selvsagt de ikoniske tre Adidas-striber. På en landsholdstrøje lavet af Adidas, må "Die Drei Streifen" naturligvis ikke mangle. Striberne er dog ikke lavet i gult, som på tidligere modeller. Adidas har i stedet valgt, at lave dem i hvid for, at give trøjen et livligt pust.

For enden af ærmerne er der, nøjagtigt som på kraven, en ribkant der ender ud i en kongeblå farve. På den måde så skaber Adidas også en sammenhæng i trøjen, så krave og ærmer passer sammen.

Sveriges fodboldforbund SvFF blev grundlagt i 1904. Forbundet er et af de syv stiftende medlemmer af verdens forbundet FIFA. Det svenske fodboldforbund er dermed blandt de ældste nationale fodboldforbund i verden.

Adidas afløste Umbro som trøjeleverandør til det svenske fodboldlandshold i 2012, men det er ikke første gang at Adidas og svensker går hånd-i-hånd. Faktisk har der førhen været et samarbejde der strakte sig helt fra midten af firserne, og frem til VM slutrunden i Japan og Korea i 2002. Gammel kærlighed ruster som bekendt aldrig.

Vis din støtte til det svenska fotbollslandslaget. Den nye Sverige udebanetrøje kan forudbestilles her - 509,-

Som vi kender det fra Adidas, så er trøjen lave i det lækre ClimaCool materiale, der er designet til at lede sveden væk fra kroppen og holde ens kroptemperatur konstant, så man ikke overopheder. Det gælder både når man som fan ser de døende minutter af en vigtig kvalifikationskamp eller man som spiller står nede på grønsværen og har den afgørende indflydelse.

Det bliver spændende, at følge det svenske fodboldlandsholds jagt på en billet til den 15. udgavee af europamesterskab i fodbold. Turneringen afholdes i Frankrig i sommeren 2016. Lodtrækningen til kvalifikations turneringen foregår på søndag i Nice. Sverige er - i øvrigt sammen med Danmark - seedet i andet lag til lodtrækningen. Den nye flotte svenske udbanetrøje kan få sin debut d. 5. marts når Sverige gæster 19-Maj-Stadion i Ankara, hvor Tyrkiet venter. Og nå ja, senere i år kommer svenskerne også på besøg i PARKEN til, en duel mod det danske landshold.

Vis din støtte til det svenska fotbollslandslaget. Den nye Sverige udebanetrøje kan forudbestilles her - 509,-

Vi venter i spænding på, at se om Zlatan og hans holdkammerater får succes i den nye udebanetrøje. Tror du at svenskerne kommer til EM? Hvad synes du om den nye Sverige udebanetrøje? Fortæl os din mening her i kommentarsporet, eller på Twitter og Facebook.