Weekenden bød blandt andet på to absolutte brag af fodboldkampe i englands traditionsrige pokalturnering. Rundt omkring i verden blev fortiden dog også hyldet, med adskillige spillere, som havde fundet gamle fodboldstøvler frem fra skabene. Noget kunne tyde på at der er stilhed før VM-stormen for alvor går i udbrud. Indtil da, kan du holde dig opdateret med de seneste støvlespots her.

Willian (Chelsea) - Nike Mercurial Vapor IX Grøn/Blå Vi starter weekendens støvlespot med skifte, som ikke er gået over vores hoveder. Således havde Willian i weekendens anledning, skiftet sine ellers elskede grønne Hypervenom ud med hyldesten til den første Mercurial Vapor. Willian blev ellers set så sent som midtugens kamp i sine Hypervenom. Spørgsmålet er om han bare tester sine muligheder af eller om han reelt set er på vej tilbage til Vaporen, som han optrådte i, i Shaktar og starten af sin Chelsea tid. Vi glæder os i hvert fald til at se, hvad Willian møder op i, når Chelsea besøger Galatasaray i Champions League.

Joe Allen (Liverpool FC) - Adidas adiPower Predator Blå/Gul Liverpool kunne ikke følge op deres nylige massakre mod Arsenal da de skulle forsøge at spille sig videre i FA Cuppen. Til gengæld brugte Joe Allen muligheden, for at prøve sig af med en noget gammel fodboldstøvle. Således havde Allen pustet støvet af sine adiPower, som først så dagens lys i 2011. At valget lige falder på hans adiPower er da også ekstra overraskende set i lyset af, at han normalt ellers har kastet sin kærlighed på hans CTR360 Maestri III. Vi kan dog ikke bebrejde Alle for sit valg, da vi absolut betragter denne fodboldstøvle, som en Predator-kollektionens bedste.

Lukasz Fabianski (Arsenal) - Predator LZ Sort/Pink Det er ikke hver dag at Lukasz Fabianski får lov til at passe buret for Arsenal. Derfor sørger han også for at gøre sig ekstra bemærket, når han endelig får chancen. Selvom han ikke kunne holde Liverpool fra at score, så skal han have ros for at vise sine Predator LZ i sort/pink frem. Det er ellers normalt ikke en farvekombination vi ser blandt de professionelle spillere. Det ser dog ud til at Adidas er gået på kompromis med Fabianski, som for en sjælden gangs skyld samtidig også fik lov til at repræsentere de polske farver på siden af støvlen.

Chris Hackett (Northampton Town) - Nike Mercurial Vapor IX CR7 Galaxy Chris Hackett optræder til daglig for Northampton Town i den engelske League Two. Han har en tendens til at skifte sine kollektion af Vapors godt ud og i denne weekend kunne vi ikke modstå at sætte fokus på ham. Hackett havde nemlig i denne weekend fundet frem til sine CR7 Galaxy og det skal da ikke gå ubemærket hen. Om Hackett er skabsfan af Christiano eller om han reelt mener at denne støvle gør ham astronomisk god skal forblive uvist, men han skal da i hvert fald have ros for at sigte mod stjernerne, på trods af at han ikke ligefrem spiller på niveau med andre "Galacticos"

Emerson (Livorno) Nike Mercurial Vapor IX CR7 Galaxy Chris Hackett var dog ikke ene om at lufte sine Galaxy denne weekend. I den italienske Serie A, fik Livornos Emerson gjort sig bemærket ved at score det første mål i deres 2-1 sejr over Cagliari. Emerson spillede absolut en af sine bedre kampe og det kan han nok takke sit støvlevalg for. Emerson er nemlig tidligere både set i CTR360 Maestri og Hypervenom, men i denne weekend skulle det altså være CR7 Galaxy og hvis man er lidt overtroisk, så er det nok ikke sidste gang at Emerson optræder i denne fodboldstøvle.

Stephan Schroeck (Eintracht Frankfurt) Nike Mercurial Vapor VIII Mango/Grå I weekendens kamp mellem Dortmund og Eintracht Frankfurt, gav værterne ikke deres gæster et eneste ben til jorden. Inden da var humøret ellers højt hos Stephan Schroeck, som havde fundet sine Vapor VIII i mango/grå frem til opvarmningen. Om fodboldstøvlen trykkede under 4-mod-2 ved vi ikke, men i hvert fald fik Schroeck skiftet støvlen ud til kampstart, hvor han var røget i et par Hypervenom. Ikke desto mindre var det godt med en hurtig tur i tidsmaskinen tilbage til 2012, hvor denne Vapor blev sendt ud.

Yaya Sanogo (Arsenal) - Adidas Adizero F50 Gul/Sort/Grøn I FA Cup opgøret mod Liverpool havde Wenger fundet plads til et af sine unge franske talenter, Yaya Sanogo. Sanogo havde en afgørende fod med i Arsenals første mål, men lige så interessant var det at Sanogo i blot sin anden optræden på Arsenals førstehold, havde valgt at hoppe i den gule og sorte F50 Adizero. Et noget outdatet valg må vi sige. Til gengæld må vi jo også sige at Sanogo præsterede en hæderlig kamp og det er altid dejligt at få et gensyn med nogle af de gamle kendinge.

Albert Adomah (Middlesbrough) – Puma evoSPEED 1 SL Ducati Limiterede versioner er altid lige en ekstra tand lækre. Der er en eksklusivitet omkring dem, som bare gør dem det mere eftertragtede. Når et mærke som Puma så går sammen med den italienske motorcykelproducent Ducati, for at lave en speedstøvle, så kan vi jo knap holde savlen fra mundvigen inde. Det kan Albert Adomah tydeligvis heller ikke og han blev simpelthen nødt til at lufte sine Ducati evoSPEED SL 1, i weekendens kamp mod Watford. At farverne på støvlen samtidig matcher spillersættet, som var det produceret eksklusivt til det, gør jo kun hele hans optræden lidt federe. Adoma måtte desværre taget til takke med et nederlag på 0-1. Men der er ingen tvivl om at han vinder på point, når det kommer til valg af fodboldstøvler.

Gerhard Tremmel (Swansea City) - Nike T90 Laser IV Det har absolut ikke været Swanseas sæson og femte runde i FA Cuppen blev endestationen for den walisiske klub. Gerhard Tremmel fik for en gangs skyld lov til at være sidste skanse og selvom han lukkede tre mål ind, bliver vi alligevel nødt til fremhæve Tremmels tur tilbage i tiden. Således havde Tremmel valgt at iføre sig et par Nike T90 Laser. En model der, som bekendt ikke længere produceres af Nike. Derfor er da også ekstra specielt at mindes denne fodboldstøvle, som vi ved ligger meget nært manges hjerter.

Shane Stefanutto (Brisbane Roar) - CTR360 Maestri III Sort/Hvid/Orange Vi runder denne omgangs weekendspot af med en tur Down Under, hvor der altid er lidt lækkert at se på. I denne runde er Brisbane Roars Shane Stefanutto hoppe i denne Maestri sort/hvid/orange fra Stealth Pack, som vi helt klart mener fortjener en visning. Det er i sig selv en lækker farvevariant, men når den matcher spillertøjet så fornemt som hos Brisbane Roar, så må vi sige at der er noget ekstra lækkert over det.

Denne weekends støvlespot har i særdeleshed hyldet gamle modeller og varianter af en række klassikere. Det er altid sjovt at tage en tur i tidsmaskinen tilbage til gamle fodboldstøvler. Hvilken model tænker du tilbage på, som den bedste du har spillet i hidtil? Lad os høre herunder eller på Twitter og Facebook