Fodboldens største stjerner har for længst taget det til sig. Nu har du også muligheden. Vi giver her en uddybende forklaring på, hvad kinesiotape egentlig er for en størrelse.

Selvom kinesiotapen er et relativt nyt fænomen i Danmark, så har det faktisk sine rødder helt tilbage i 70’erne. Den japanske kiropraktor Kenzo Kase udviklede denne helt særlige bomuldstape, der han ikke var tilfreds med de konventionelle typer af sportstape der var på markedet.

Kritikken af de former for tape der eksisterede i forvejen var at de indskrækkede bevægelsesfriheden alt for meget. Således skabe det altså problemer når bestemte bevægelser skulle udføres. Derudover så gjorde den almindelige tape også at helingsprocessen ved en muskelskade blev forsinket.

Se alle vores forskellige varianter af Kinesiotape her

Dette skyldes i høj grad at en almindelig tape begrænser gennemstrømningen af de inflammatoriske væsker der kommer i forbindelse med en muskelskade. Derfor bliver væsken i det beskadigede område i længere tid, og der går længere tid før man igen er fit-for-fight.

Det var altså bevægelsesfrihed og en op-speedet helingsproces som Kenzo Kase ønskede at hans tape skulle medvirke til. Han prøvede sig frem med en del forskellige materialer før han fandt frem til at tapen skulle laves i bomuld.

Bomulden gør at tapen er fleksibel så den kan strækkes uden problemer. Derfor følger kinesiotapen kroppens naturlige bevægelser, så der ikke opstår problemer med, at udføre bestemte bevægelser eller manøvre.

Derudover har bomulden også den fordel at den giver huden lov til, at ånde så kinesiotapen kan sidde på i flere dage uden at huden får gener. Kinesiotape sidder på i 3-5 dage, og kan sagtens holde til, at man går i bad uden at det falder af.

Kunne du også tænke dig, at prøve Kinesiotape? Du finder det lige her.

De fleste har nok prøvet at hive almindelig sportstape af. Det gør meget ondt, og som regel ryger der også kropshår med. Ligeledes efterlader det ofte, også hvide limrester på huden, der bestemt ikke er kønne, at se på. Kinesiotape er lavet så det kan tages af uden smerter, således at du ikke skal frygte det øjeblik, hvor tapen skal af.

På kinesiotapens inderside er der en bølget overfladestruktur, der medvirker til at løfte huden en smule. Ved at huden hæves, så får de væskeansamlinger der opstår i forbindelse med muskelskader bedre betingelser for, at løbe ud og derfor vil man opleve en kortere skadesperiode ved brug af kinesiotape. Det skal dog understreges at der ikke er lavet tilstrækkeligt mange undersøgelser til at det kan kaldes for videnskabeligt bevist.

Kinesiotapen kom i offentlighedens søgelys under OL i Beijing i 2008, hvor rigtig mange atleter kunne ses med de farvede stykker tape. Siden da har det bredt sig som en steppebrand, så det i dag er blevet hverdagskost, at se fodboldspillere og andre elitesportsudøvere med kinesiotape.

De største fodboldspillere har allerede taget det til sig, og bruger kinesiotape i en lind strøm. Hvis du kan huske Mario Balotellis ikoniske jubel efter hans 2-0 scoring i semifinalen mod Tyskland ved EM i 2012, så husker du måske også de tre lyseblå striber der stak op af hans shorts. Jep, du har gættet helt rigtigt. Det var kinesiotape, som Super-Mario brugte for, at komme en mindre skade i lænden til livs.

Gør som Balotelli, og prøv Kinesiotape.

Vi synes at kinesiotape er særdeles interessant. Vi vil også meget gerne høre din holdning til det. Har du selv erfaring med kinesiotape? Og hvad synes du i givet fald om det? Fortæl os din mening her i kommentarfeltet eller på Twitter og Facebook.