PUMA har med den nye evoPOWER for alvor meldt sig ind i kampen om markedets bedste powerstøvle. Det lader dog til at PUMA ikke bare vil stille sig tilfreds med at være de bedste. De vil også være de største. Vi har fået fat i en overdimensioneret udgave af evoPOWER fodboldstøvlen.

I januar fik vi endelig syn for sagen da PUMA langt om længe afslørede den nye evoPOWER fodboldstøvle. En støvle der er bygget op omkring et barfods-koncept der skal give de hårdest mulige spark. Fodboldstøvlen har allerede vagt stor begejstring hos de største PUMA-stjerner Fabregas, Reus og Balotelli.

Den almindelige PUMA fodboldstøvle er kommet på lager. Vi har noteret os at der er blevet taget særdeles godt imod den nye powerstøvle fra PUMA, og det er fuldt forståeligt. Som optakt til evoPOWERens lancering så vi både den helt specielle Stampa udgave til Mario Balotelli, samt en camouflage version som også Reus og Fabregas fik fornøjelsen af, at spille i. Nu har PUMA imidlertid bragt en tredje og helt speciel variant på banen.

Lyder PUMA evoPOWER 1 Orange/Navy/Gul som noget for dig? Så bestil den allerede nu - kun 1299,- kr.

Må vi få fornøjelsen af, at introducere PUMA evoPOWER 1 FG XXXXL. En evoPOWER fodboldstøvle i en absurd stor størrelse. I fodboldstøvlen står der str 45. Det lyder jo som en ganske almindelig størrelse, der er dog bare den hale at det er str 45 UK. Til sammenligning hedder en normal størrelse EU 45, 10,5 i UK størrelser.

Vi har haft lommeregneren fremme for, at finde ud af, hvilken størrelse det egentlig svarer til. Resultatet var intet mindre end en imponerende størrelse 88. Den største størrelser fodboldstøvler vi har hørt en professionel fodboldspiller har brugt er str 50. Det var den gamle tjekkiske angriber Jan Koller der havde så store fødder. Sammenlignet med den variant af evoPOWERen virker hans fodboldstøvler dog hurtigt som dukkesko.

Det der gør denne overdimensionerede fodboldstøvler ekstra interessant er at PUMA faktisk har udstyret den med mere eller mindre de samme teknologier som en almindelige størrelse evoPOWER. Overdelen på den store variant er helt identisk med den almindelige model. Bare meget, meget større.

Det japanske mikrofibermateriale AdapLite, gør at støvlen kan bøje omkring forfoden i længderetningen, mens den er i bredden ikke bliver påvirket. Accufoam elementer giver en ren sparkflade, der giver både forøget præcision og power.

Støvlens sål har PUMA dog ikke helt kunne lave i den store størrelse. Vi ved ikke helt præcist, hvilket materiale den er lavet i. Den er i hvert fald ikke udstyret med samme fleksibilitet i Gradual Stability Frame, som den almindelige evoPOWER. Tanken bag dette system er, at stabilitet skal være gradueret, så den er kraftigst omkring hælen og det bagerste af foden, mens den er mindre oppe ved forfoden, så foden kan bevæge sig mest naturligt og give mest mulig kraft.

For lige, at sætte i relief, hvor stor den er så er her lidt specifikationer på den store evoPOWER fodboldstøvle. Snørrebåndene der sidder i er 250cm lange. På en almindelig evoPOWER er de 115cm. Den vejer ind på 730 gram, hvilket egentlig er ganske habilt størrelsen taget i betragtning. En almindelig str 42,5 vejer 206 gram.

Lyder PUMA evoPOWER 1 Orange/Navy/Gul som noget for dig? Så bestil den allerede nu - kun 1299,- kr.

Puma, evoPOWER, puma evopower, evopower fodboldstøvle, evopower orange, unisport, unisportstore

Det har været sjovt, at se lidt nærmere på en mildt sagt usædvanelig fodboldstøvle. Hvad ville du gøre med den store evoPOWER fodboldstøvle? Fortæl os hvad du synes om denne helt specielle fodboldstøvle enten her i kommentarfeltet eller på Twitter og Facebook.