Med knald eller fald kampene til Champions League lige rundt om hjørnet, begynder klubber og fans for alvor at slikke sig om mundvigen. Med præsentationen af finalebolden har Adidas dog allerede givet os en ekstra lækkerbisken at hygge os med, inden det går løs i Europas største fodboldturnering.

Forudbestil din Adidas Finale Lisbon allerede nu - kun 999,-.

Vanen tro har Adidas fået ansvaret for at levere finalebolden til Champions League, som dog igen i år også vil blive taget i brug under slutspillet. Det har de gjort med et helt unikt design, som hylder finalebyen Lissabon og dens maritime historie og arv.

Adidas benytter sig igen i år af deres Thermabonding-teknologi som har revolutioneret fodboldproduktionen i de seneste år. Teknologien dækker basalt set over, at bolden bliver varmet sammen, således at syningerne kan sidde på inderside - og dette giver en fodbold, som bevarer en rundere form, ikke absorberer lige så meget vand og oven i købet har en mere forudsigelig bane. Det kan man vel ikke brokke sig over.

Det gør Adidas' spillere da heller ikke - og påpeger, at selv om der er mange vigtige ting i fodbold, er der ikke noget spil uden selve fodbolden. Adidas selv forklarer, at de kan forske nok så meget med forskellige teknologier, men i sidste ende handler det om, at spillerne skal synes at Finale Lisbon er en god fodbold. Kan de lide den, kan Adidas lide den.

Boldens udseende har ændret sig i forhold til sidste år og er blevet dedikeret til byen, der lægger græs og stadion til dette års finale; Lissabon. Derfor har Adidas ladet sig inspirere at det udtryk, der kommer til at gå de mange fans i møde, når de ankommer til Lissabon til sommerens store CL-finale.

De blå farver repræsenterer himlen og havet, som i adskillige årtier har guidet søfolk til og fra den stolte havneby. Går man ned i detaljen er de sølvfarvede cirkler inspireret af de instrumenter, som de portugisiske søfarere brugte, og der er altså virkelig lagt tryk på den stolte historie, som Portugal og Lissabon har indenfor søfart. De orange farver er til gengæld inspireret af de traditionsprægede tegltage, der dækker byen som et smukt glanstæppe.

Forudbestil din Adidas Finale Lisbon allerede nu - kun 999,-

Champions League-finalen spilles den 24. maj - hvilket i øvrigt er første gang siden 1967 - men bolden bliver allerede taget i brug senere denne måned, når 1/8-delsfinalerne sparkes igang d. 18. februar. Med andre ord kan vi ikke vente til at se Adidas Finale Lisbon rulle på Europas grønsværer, da det betyder CL-bold igen.

Slutspillet betyder nyt design på bolden, men hvad synes du egentlig om det og hvem tror du vinder turneringen? Del meget gerne dine tanker med os på Facebook og på Twitter.