Til sommer er der VM i Braslien og det skal naturligvis fejres på behørig vis. Nike har lavet en flot VM 3. trøje der hylder den brasilianske kulturs diversitet.

Når Neymar og resten af Seleção løber på banen til åbningskampen mod Kroatien d. 12 juni i år, så vil en hel brasiliansk nation siddet klistret til tv-skærmen for, at følge deres udvalgte. Og lige netop den brasilianske nation, er det som Nike har haft i tankerne da de designede den nye 3. trøje til brasilianerne.

Den nye brasilianske alternative fodboldtrøje er lavet i en meget mørk grøn nuance. Denne farve er valgt af to grunde. Den første og vigtigste grund er referencen til den smukke brasilianske natur. 60% af verdens største regnskov, Amazonas, ligger i Brasilien. Det er både en smuk gestus, og fuldt forståeligt at Nike vælger at dedikere en brasiliansk landsholdstrøje til den flotte brasilianske natur.

Er det lige en trøje for dig, så kan du allerede forudbestille den nu - 599,-

Det vilde og farverige brasilianske natteliv er grund nummer to til, at Nike har lavet denne trøje i mørkegrøn. Det skal symboliserer en brasiliansk storbys by-billede om natten. Med det gule skær der kommer fra Swoosh-logoet og det brasilianske fodboldforbunds logo, kan man, med lidt god vilje, godt se at trøjen kan give associationer til nattelivet i en brasiliansk metropol. Logoet har refleks effekt, på samme vis som Reflective Pack fodboldstøvlerne Nike lancerede for en måneds tid siden

I forbindelse med trøjen har Nike også arbejdet sammen med den brasilianske designer Bruno Big. Han har leveret en kunstnerisk udsmykning ved nakken, hvor man finder en hånd der udformer en såkaldet figa. Det er brasilansk for "krydsede fingrer", og er en traditionel overtro der giver held.

Trøjen er udviklet til at være innovativ hvad angår de materialer, der er blevet anvendt. Nike har brugt den nyeste teknologi, og alene vægten på trøjen er blevet reduceret med 20% i forhold til den tidligere landsholdstrøje.

Vil du også hylde den brasilianske mangfoldighed? Så bestil din egen trøje i dag - 599,-

Samtidig har Nike arbejdet for at skabe et optimalt fit. De har haft kropsscannet hele holdet for at finde den perfekte formel for en trøje, der sidder tæt på kroppen, og som samtidig er behagelig at have på.

Trøjen er lavet i Nikes Dri-Fit materiale, der sørger for at lede fugt og sved væk fra kroppen. Det kommer der til at være god brug for i den brasilianske varme til sommer, og det er tanken bag, at spillerne kan præstere mere, når deres krop har en mere naturlig temperatur og ikke overopheder.

Til trøjen følger der også et par helt specielle shorts. Shortsene er holdt i samme farve som trøjen, men med horisontale gule, blå og grønne striber på tværs. Dette er lavet som en reference til surfing, der er en anden yderst populær sportsgren i Brasilien. Endvidere er shortsene lidt længere end traditionelle fodbold-shorts. Dette er også lavet for, at give associationer til surfing.

Det bliver spændende, at se om Neymar & co. for succes til VM. Hvad synes du om den nye brasilianske 3. trøje? Er det en fodboldtrøje der skal føjes til din samling? Fortæl os din mening i kommentarfeltet eller på Twitter og Facebook.