adidas Tricolore 19 | Den nye knock-out kampbold

18.06.2019

Skrevet af Milan

Med hastige skridt nærmer vi os knock-out runderne i VM i kvindefodbold, som i år bliver afholdt i Frankrig, og det betyder, at adidas endnu engang står klar med en ny fodbold for døren – denne gang inspireret af symbolikken bag de franske farver.

Det er bestemt ikke første gang vi ser, at adidas præsenterer en ny fodbold med knock-out runderne lige rundt om hjørnet. Som bekendt kendetegnes denne type fodbolde typisk ved at hylde værtsnationens farver, som vi også bevidnede ved sidste års knock-out runder ved VM i Rusland. I år er det altså franskmændene der står øverst i rækken til at skulle hyldes, hvorfor adidas netop har valgt at sætte farverne blå, hvid og rød i spil.

Inspirationen er hentet fra Trikoloren (på fransk: Tricolore), som på almindeligt dansk betyder 3 farver og er udover at være navnet på fodbolden, også navnet på det franske flag. Farverne bliver forbundet med frihed, lighed og broderskab og stemmer godt overens med den franske nation på grund af de mange nationaliteter, som er repræsenteret i landet. Oveni de franske farver, har adidas valgt at beholde det famøse pixelerede design.

Bolden vil først blive brugt på Stade des Alpes i Grenoble den 21. juni, hvor vi blandt andet håber på at se Le Sommer og Morgan sparke kampene i gang og forhåbentlig score nogle fantastiske mål.


Find VM-bolden her