Femte generation i den umådeligt populære Tiempo Legend-serie har meldt sin ankomst. Nike har lavet en video, hvor de grundlæggende tanker bag det nye vidunder forklares.

Efter en lang udviklings-proces kunne Nike endelig offentliggøre den nye Tiempo Legend 5 i december måned. Den femte udgave af Tiempo Legend fodboldstøvlen har været længe undervejs, da Nike har insisteret på, at denne støvle skal performe til absolut perfektion. Hele to et halvt år er der gået fra de første prototyper af støvlen var på tegnebrættet til det endelige resultat fremkom. Konklusionen er nem, at drage: Det var ventetiden værd.

Det er under sloganet "The Lightest Touch" at Nike har lavet Tiempo Legend V fodboldstøvlen. Nike har forsøgt sig med den næsten umulige opgave, at kombinere en lav vægt med en komfort i absolut topklasse. Når man står med støvlen i hånden - eller måske snarere på fødderne - må man bare konstatere at de er lykkedes med dette projekt til fulde.

Nike Tiempo Legend V vejer ind på 245 gram, ganske habilt når det tages i betragtning at støvlen primært er lavet i kængurulæder. Som det efterhånden er blevet standard på Nike's fodboldstøvler, så er Tiempo Legend V fodboldstøvlen naturligvis udstyret med den fanastiske ACC-coating, der giver det samme touch på bolden uanset, hvilket humør vejr-guderne er i.

Læs nyheden fra lanceringen af støvlen her

Et nyt tiltag på den femte generation af Nike's klassiker-støvle er Hypershield-teknologien, der gør at Legend V optager 73% procent mindre vand end forgængeren Legend IV. Endvidere så tørrer materialet 24% hurtigere, så du behøver på ingen måde, at finde hårtørren frem hvis du kommer hjem med våde fodboldstøvler.

En af de tydeligste visuelle ændringer på Nike Tiempo Legend V er syningerne på forfoden, men de har faktisk en funktion. Det øgede antal af syninger medvirker til, at læderet forbliver blødt og smidigt så du får en fantastisk oplevelse uanset om det er første gang eller gang nummer 100 at du tager støvlen på.

Se det fulde udvalg af Nike Tiempo Legend her

Nike Tiempo Legend V fodboldstøvlen er udstyret med en TPU sål der giver en uovertruffen fleksibilitet og bevægelighed, der følger fodens naturlige bevægelser. Sålen er inspireret af Nike's succescfulde løbesko Nike Free, hvor det netop handler om, at give fødderne lov til, at bevæge sig så naturligt som overhovedet muligt.

Knopsystemet har Nike næsten ikke pillet ved ift. Legend IV. Det er stadig med runde knopper foran der giver en god rotation og trykfordeling, og bagtil med aflange knopper der sørger for en god stabilitet i fodboldstøvlen. Der er dog modificeret en smule ved selve knopperne, da de er blevet lidt bredere. Det medvirker til et bedre greb i banen, så man står bedre fast.

Nike's produktspecialister tager os med bag de tanker, der ligger til grund for den nye Tiempo Legend V fodboldstøvle. I videoen har du virkelig mulighed for, at få indblik i tankegangen hos Nike's innovationsteam.

Se Unisport WebTV's anmeldelse af støvlen her:

nike, tiempo, nike tiempo legend, nike tiempo legend V, unisport, unisportstore

Hvad synes du om den nye Tiempo Legend V? Hvilken farve er din favorit? Del din mening med os i kommentarfeltet eller på Facebook og Twitter.