I 1994 introducerede Nike deres første fodboldstøvle, Tiempo Premier, og nu - 20 år efter - har de lanceret Tiempo XX Pack, som hylder den originale Tiempo Premier. Tiempo XX Pack består af Tiempo Legend V og Tiempo 94 i helt unikke materialer og farver - og vi ser nærmere på den her.

Det er 20 år siden, at Tiempo Premier så dagens lys, og til VM-finalen mellem USA og Brasilien spillede hele 10 spillere i den nye Nike-fodboldstøvle, som skulle vise sig at blive synonym med den allerhøjeste kvalitet.

Og når nogen bliver 20 år, skal man fejre det med maner - og det må man sige, at Nike gør. De har nemlig lanceret Nike Tiempo XX Pack, som består af en Tiempo Legend V og en Tiempo 94 sneaker og er lavet i blot 500 eksemplarer.

Hvis Tiempo XX Pack lyder som noget for dig kan du sikre dig den lige her - kun 2.699,- kr.

For at understrege, at Tiempo-serien er forbundet med brugen af de allerbedste materialer, har Nike udstyret Tiempo XX Pack med det bedste, mest eksklusive kængurulæder, kaldet Alegria-læder, der er det reneste og mest naturlige stykke kængurulæder, man kan finde.

Det kan man da også mærke, når man har især Tiempo Legend V i hånden, hvor materialet helt tydeligt er markant blødere og mere smidigt. Har Nike lagt en grobund for at kunne benytte Alegria kængurulæder ved andre eksklusive lejligheder på fodboldstøvler i fremtiden? Det håber vi - for det kribler allerede i fødderne ved tanken.

Samtidig er både Tiempo Legend V og Tiempo 94 blevet designet i hvid og sort, som er de originale farver for Tiempo Premier. Nike har dog mixet tingene lidt op, og har valgt hvid som hovedfarven. Det betyder en sort inderside på Tiempo Legend V, hvilket vi kun kan tage hatten af for - den ser meget, meget skarp ud.

Men selv om farverne er holdt traditionelle og hvid/sorte, markerer Tiempo XX Pack også, at den moderne spiller gerne er lidt farverig og godt kan lide at udtrykke sig - og Nike har derfor udstyret Tiempo Legend V med en sølvfarvet swoosh og pløs samt muligheden for neonfarvede snørrebånd. Yep, neon. Det er i alle fald moderne.

Det samme kan man sige om Tiempo 94, hvor det traditionelle look bliver brudt af en pink sål samt muligheden for at skifte de sorte snørrebånd ud med et par ligeledes pink varianter. Med andre ord kan man pifte både Legend V og Tiempo 94 helt op, hvis man ønsker, eller køre den mere klassisk, hvis man hellere vil det.

Det stopper dog ikke med detaljerne på Tiempo XX Pack her, og for at understrege 20-års jubilæet for Tiempo-serien har Nike udstyret både Legend V og Tiempo 94 med de to XX'er på hælen - XX er det romerske tal for 20, og markerer de 20 år med excellent håndværk for Tiempo-serien.

Nike Tiempo Legend V er den seneste generation af Nikes populære fodboldstøvle-silo, som er bygget med klassiske dyder som komfort og touch in mente, men som samtidig benytter sig af de seneste moderne teknologier. Således er Legend V udstyret med Hypershield-teknologien, som sikrer at fodboldstøvlen indtager markant mindre vand i overdelen når det er vådt end tidligere, hvilket sikrer en lettere og mere komfortabel oplevelse.

Den anden del af Tiempo XX Pack er sneakeren Tiempo 94, som er lavet for at hylde det klassiske design, man så på den originale Tiempo Premier fodboldstøvle. Designet er dog spiffet op, og for at tage hensyn til, at fodbold bliver spillet alle steder og folk tænker på fodbold også uden for banen, er den blevet udstyret med en gummisål, så man kan spille uanset underlag - og bruge den til hverdag, hvis man har lyst. En klassisk, lækker sneaker med en historie, ikke mange sko kan matche.

Du kan sikre dig denne unikke Tiempo XX Pack som hyldest til Tiempo-serien lige her - kun 2.699,- kr.

En fed lille detalje på Tiempo 94 er, at den er udstyret med den klassiske store foldbare pløs fra den originale Tiempo Premier-støvle - men vil man hellere have et mere enkelt look til sine sneakers, kan man faktisk også tage pløsen af, da den er sat fast med velcro. Med andre ord; skoen kan tilpasse sig din stil og dit humør uanset om det står på retro eller topmoderne.

Nike Tiempo er blandt den ældre del af de eksisterende fodboldstøvlesiloer, vi ser på markedet, og de gode folk fra swooshen har formået at markere Tiempo-serien på flot maner med Tiempo XX Pack. Hvad siger du til de unikke fodboldstøvler, og hvad er dit bedste minde med Tiempo?