Vi har ventet spændt, og nu er den endelig landet. I dag kan vi byde velkommen til den helt nye og teknologisk avancerede PUMA evoPOWER, der som navnet antyder er fuld af rå kraft.

Vi har ventet i noget tid, men nu er ventetiden endelig slut. Ved et storstilet arrangement i Barcelona, hvor vi har nogle heldige Unisport-brugere med, er den nye PUMA evoPOWER netop blevet præsenteret. Dermed er det slut med hemmeligheder, og vi kan fortælle alt om den nye fodboldstøvle.

Fodboldtøvlen har ellers været omgæret af en stor mængde hemmeligheder og mystik. Første gang vi så noget til den var da superstjernen Mario Balotelli spillede i et par helt specielle fodboldstøvler med titlen PUMA evoPOWER Stampa, som blev lanceret i eksklusive 250 eksemplarer. Senere fik vi så PUMA evoPOWER CAMO, som var PUMAs smarte erstatning til en blackout. Den camouflerede fodboldstøvle så vi spillere som Balotelli, Reus og ikke mindst Fabgregas spille i.

Nu er det til gengæld slut med alle hemmeligheder og alle gætterierne. Fodboldstøvlen er landet efter lang forberedelse fra PUMAs side, hvor de har gjort alt hvad de kan for at skabe den ultimative power-støvle. Målet har været en støvle, som er bedre end alle andre på markedet til at tilføre ens spil energi og kraft.

Hvis du vil have fat i den helt nye PUMA evoPOWER, så kan du se meget mere lige her - pris 1359 kr.

Hvordan giver man så et skud mere energi og kraft? Det spørgsmål stillede de sig selv i PUMA, og de kom frem til at den mest kraftfulde spark faktisk opnås af den bare fod. Dermed kunne man slutte drømmen om den mest kraftfulde fodboldstøvle, da man jo bare kunne spille i bare fødder. Heldigvis er det ikke tilladt, og det gør vist også rigtig ondt.

Sagen er nemlig den, at foden giver mest energi, når den får lov at bøje sig tilstrækkeligt meget bagover. Faktisk langt mere end de fleste fodboldstøvler kan i dag. En for stiv sål og overdel hindrede på andre fodboldstøvler at foden kunne bøje nok bagover for at give den maksimale energi. Det var derfor vigtig for PUMA at lave en fodboldstøvle, som kunne være bøjelige omkring forfoden.

Hvis du vil have fat i den helt nye PUMA evoPOWER, så kan du se meget mere lige her - pris 1359 kr.

Denne tankegang er ny og ganske revolutionerende. Længe har tanken været, at fodboldstøvlen ikke må bøje bagover for at undgå at den mister kraft, men ifølge den avancerede research som PUMA har lavet, skal forfoden have lov at bøje sig, mens midtfoden skal være stabil for at følge fodens naturlige flex og dermed sikre optimale betingelser for power.

Kunsten med denne PUMA evoPOWER har derfor naturligt nok været at overføre den tankegang til den helt nye fodboldstøvle. På overdelen finder man det japanske mikrofibermateriale AdapLite, der er superblødt og lavet til at følge fodens naturlige form. Det strækker sig med foden, så den kan bevæge sig naturligt og i længderetningen kan den strække sig meget, mens det ikke er tilfædle på tværs. Her har man ønsket at skabe maksimal stabilitet.

Den tynde, bløde og fleksible overdel har været et af kernepunkterne i arbejdet med PUMA evoPOWER, og det endelige resultat er frugten af langs tids koncentreret arbejde. Materialet er faktisk kun 1,00 mm tykt, mens der er en 0,6 mm inderbeklædning. Det giver en klar barfodsfornemmelse på bolden og et meget præcist touch.

Hvis du vil have fat i den helt nye PUMA evoPOWER, så kan du se meget mere lige her - pris 1359 kr.

Når man har at gøre med en power-fodboldstøvle, så er det selvfølgelig ikke nok bare at have kraft i sit spark. Det gælder naturligvis også om at have præcision. Derfor har PUMA udviklet deres AccuFoam, der er små puder, der er blevet indsat under overdelen, som skal give en større og renere sparkeflade, hvilket igen giver præcision.

Til at holde overdelen ordentlig på plads finder man Everfitcage-EXT, hvilket vi allerede kender fra PUMA evoSPEED. Det sidder på ydersiden af fodboldstøvlen og skal give stabilitet og komfort ved at holde evoPOWERens overdel på plads og sikre, at den sidder helt tæt til din fod.

Det vigtige fokus på bevægelsesfriheden er at finde i de fleste detaljer på evoPOWER. Hælen er lavet af en blød pude af skum, der kan trykkes sammen, når foden bevæges, og som sørger for så lidt tryk på akillesscenen som muligt. Samtidig giver den fleksible cirkel på hælen større bevægelsesfrihed, som virkelig har været et kardinalpunkt.

Hvis du vil have fat i den helt nye PUMA evoPOWER, så kan du se meget mere lige her - pris 1359 kr.

Komfort skal der selvfølgelig også være plads til, og det har PUMA også taget med i overvejelserne. Ved pløsen finder man Memory Foam indlæg, der skal sikre, at snørrebåndene ikke gnavner, når man binder evoPOWERen tæt. En sjov detalje, som nok skal blive værdsat.

Sålen er bygget op omkrings PUMAs nyuviklede Gradual Stability Frame. Tanken er, at stabilitet skal være gradueret, så den er kraftigst omkring hælen og det bagerste af foden, mens den er mindre oppe ved forfoden, så foden kan bevæge sig mest naturligt og give mest mulig kraft. PUMA formår både at skabe den stabilitet, som man behøver samtidig med, at foden kan bevæge sig næsten frit.

Hvis du vil have fat i den helt nye PUMA evoPOWER, så kan du se meget mere lige her - pris 1359 kr.

Knopsystemet er lavet med en blanding af runde og aflange knopper for et mix af stabilitet og manøvredygtighed. De runde knopper under forfoden sikrer størst bevægelsesfrihed, da de bevæger sig nemmere gennem jorden når man drejer, og de aflange knopper sikrer god stabilitet. Med en større overflade giver det en bedre trykfordeling samt et bedre greb når man skal vende og dreje.

PUMA evoPOWER erstatter PUMA Powercat 1.12, og den har også en bred læst, der minder om den vi kendte fra Powercat. Den nye PUMA evoPOWER er til gengæld væsentligt spidsere ude i snuden, så den sidder helt tæt på foden for at give den her unikke barfodsfornemmelse. Vægten på fodboldstøvlen hører også til i den lave ende og med sølle 206 gram er det virkelig lykkes for PUMA at lave en meget let fodboldstøvle fuld af energi og kraft.

Puma, evoPOWER, puma evopower, evopower fodboldstøvle, evopower orange, unisport, unisportstore

Stjerner som Balotelli, Reus og Fabregas kommer til at nyde godt af de teknologiske fremskridt i den helt nye Puma evoPOWER. Hvad synes du om den nye fodboldstøvle? Og hvad er du mest imponeret over? Vi hører meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.