Der er ikke længe til at VM-festen bliver skudt i gang i, og det bliver de store mærker som Nike, Adidas og Puma, som kommer til at dominere begivenhederne. De repræsenterer henholdsvis 10, 8 og 8 landshold.

Så er der snart ikke længe til at VM-festen bliver skudt i gang i Brasilien. Det føles måske af meget lige nu, men vi er tættere end nogensinde før på sommerens store VM-slutrunde og mærkerne er efterhånden ved at være klar til festen. Nogle landshold har allerede fået nye VM-fodboldtrøjer, mens andre får nye klæder her i løbet af starten af 2014. Vi ser lidt nærmere på, hvilke hold, der er med til VM, og hvem der har design-tjansen.

I gruppe A er der masser af virkelig spændende kampe i sigte. Gruppen består af hjemmebanefavoritterne Brasilien, uforudsigelige Kroatien, spændende Mexico og ikke mindst vilde Cameroun. Der er med andre ord tale om en sand dynamit-pulje hvor der nok skal komme kamp om hvert eneste point.

Værterne Brasilien får naturligt en del omtale i denne tid. Der ligger store forventninger på skuldrene af de brasilianske spillere, der kommer til at spille i en helt ny fodboldtrøje fra Nike. Fodboldtrøjen er inspireret af den brasilianske fodboldglæde, passion og begejstring, og den er holdt helt enkelt med fokus på hvad der er vigtigt: den gule farve og det brasilianske logo.

Mindre opmærksomhed er der omkring Kroatien, men man skal ikke undervurdere Balkan-mandskabet, der i nyere tid har bevist, at de er mere giftige under slutrunder. Holdet har endnu ikke fået en ny fodboldtrøje til togtet i Brasilien, men det bliver Nike, som skal klæde mandskabet godt på og gøre dem helt klar til Brasilien. Vi har tidligere set nogle vilde design til Kroatien-fodboldtrøjerne, så det blier spændende at se, hvad Nike disker op med.

En outsider finder man i Mexico, der måske ikke har de største forventninger hvilende på skuldrene, men som man alligevel ikke skal undervurdere. Det mellemamerikanske land har nogle særdeles dygtige spillere, og kan de få gang i kollektivet, så er det ikke utænkeligt, at det kan blive til noget stort. Holdet er også allerede blevet klædt godt på af Adidas, der har lavet en fodboldtrøje, der er elegant, enkelt og samtidig fuld af farver.

Der er altid fest og farver og de afrikanske lande og isærdeleshed Cameroun. De har tidligere været kendt for at have nogle vilde og opsigtsvækkende fodboldtrøjer, og vi venter spændt på at finde ud af, hvad Puma har gået og puslet med til denne slutrunden. Vi ved ikke meget endnu, men mon ikke det bliver en vild og stærk fodboldtrøje, som Cameroun-spillerne kommer til at trække over hovedet.

I gruppe B kommer der helt sikkert også til at være kamp om pointene, og der er lagt op til en gentagelse af sidste VM-finale hvor Holland stod overfor Spanien, der trak det længste strå efter forlænget spilletid. Der er dermed mulighed for at få revanche for hollænderne, men de skal også være opmærksomme på ikke at blive snydt af outsideren Chile.

Spanien er blandt de store favoritter til at løfte VM-pokalen til slut. Det er meget naturligt, når de stiller op som både forsvarende europa- og verdensmestre. Hvis de vinder til sommer, vil de kunne kalde sig dobbelt verdens- og europamestre, og det må være enhver spillers vildeste drøm. Adidas har allerede klædt holdet godt på, og det er blevet til en trøje med fokus på én ting - guldet skal hjem igen.

Et land med stolte traditioner er Holland, og mon ikke de er ved at være godt revanchelystne. Ved sidste VM i 2010 nåede de hele vejen til finalen, men de tabte efter forlænget spilletid. Der er med andre ord lagt op til et vildt hollandsk landshold, der skal ud og genrejse sig på det absolut højeste niveau. Ligesom tidligere er det Nike, der klæder de hollandske tropper på, og vi venter endnu spændt på, hvad der er planlagt til Oranje.

Chile stiller op til slutrunden uden de store forventninger om guld og medaljer. Alligevel skal man nok ikke undervurdere det sydamerikanske hold, der har en af europas skarpeste offensive spillere på holdet i skikkelse af Barcelonas guldfugl Alexis Sanchez. Det er Puma som får æren af at kreere den chilenske landsholdstrøje, og hvad det bliver til følger vi selvfølgelig nøje med i.

Nok er Australien ikke den største fodboldnation, men de har det alligevel med at overraske til slutrunder og gøre en god figur. Spørgsmålet er, om det denne gang er nok med nogle dygtige spillere fra de europæiske topligaer på holdkortet, eller om Australien får problemer. Trøjen bliver endnu en gang leveret af Nike, der endnu ikke har løftet sløret for, hvad det bliver til, men mon ikke der er noget spændende og vildt på vej.

Gruppe C er på papiret ikke den stærkeste, og derfor lugter hvert hold utvivlsomt blod. Alle har en fair chance for at kvalificere sig til ottendedelsfinalerne, og dermed er der lagt op til åben slagudvkesling mellem Colombia, Grækenland, Elfenbenskysten og Japan.

Colombia er lidt et ubeskrevet blad i dette års VM-slutrunde, men de kunne sagtens være et af de hold, der kommer til at overraske. Nok tæller deres hold ikke de største navne, men et godt kollektiv har før banet vejen til succes. Ser man på trøjen fra Adidas, så virker det i hvert fald til at der sagtens kunne være et godt resultat på vej. Trøjen er elegant, enkelt og har masser af sydamerikansk fodboldpassion.

De vandt meget overraskende EM i 2004, men siden da har man ikke set det store til det græske mandskab ved de store slutrunder. Alligevel kan man aldrig rigtig vide, hvad det kan blive til, og det bliver spændende at følge holdets udvikling. Nike står for at levere en fodboldtrøje til jagten på succes, og det bliver interessant at se, hvad det bliver for en sag.

Elfenbenskysten har altid været et spændende at hold at følge til de store slutrunder. De har den afrikanske vildskab og gejst, som kan drille selv de største hold. Det er nok engang Puma, som står for fodboldtrøjen, og med tanke på nogle af de tidligere fodboldtrøjer, så bliver det fantastisk spændende at se, hvad der bliver disket op med.

Japan møder op uden voldsomme forventninger, men man ved aldrig, hvad det kan blive til for landet fra Stillehavsøen. Man har tidligere set Japan klare sig godt til VM-slutrunder og spørgsmålet er, om de kan gentage tidligere tiders succes. Adidas har allerede lanceret en trøje til Japans VM-anstrengelser, og det er en elegant sag med et fantastisk design.

D'et i denne gruppe må stå for dynamit. I hvert fald er der lagt op til nogle virkelig hårde og intense kampe mellem nogle af verdens bedste landshold. Med tre stærke hold i skikkelse af England, Uruguay og Italien er det ikke til at sige, hvordan det kommer til at ende. Sikkert og vist er det nok, at Costa Rica kommer til at få det rigtig svært.

Forventningerne til Uruguay ved sommerens slutrunde kommer nok til at hvile på en bestemt person, Luis Suarez. Hans skarphed foran kassen er helt uovertruffen, og som Premier Leagues ubestridte topscorer kommer der naturligt til at være forventninger om, at han også kan brage kasser ind i Brasilien. Uruguay kommer til at møde op i en fodboldtrøje fra Puma, som vi venter på med store forventninger.

I Costa Rica er de nok mest af alt glade for at være med til sommerens VM-slutrunde. Man skal vist være med end almindelig optimist for at tro på, at det også kan blive til store resultater i det brasilianske, men som bekendt ved man aldrig. Til at levere trøjen til mandskabet har Costa Rica allieret sig med Lotto.

Det er ved at være rigtig lang tid siden - helt præcis 48 år - at England vandt en VM-slutrunde. Derfor vil der endnu engang være store forventninger til den særdeles stolte fodboldnation. Hvad det bliver til denne gang, må tiden vise, men sikkert er det, at de nok skal blive klædt rigtig godt på. Det er Nike, der leverer trøjen, og vi venter spændt på at finde ud af, hvad de har oppe i ærmet.

Italien kan man heller ikke komme udenom som en outsider til VM-titlen. Ved de seneste slutrunder har de klaret sig bemærkelsesværdigt godt og med en VM-triumf i 2006 og en 2.plads til EM i 2012, så er der grund til at tro på det italienske kollektiv. Det bliver Puma, som skal levere dragten til Balotelli og resten af holdet, og hvad der kommer ud af det, følger vi nøje med i.

Gruppe E er svær at spå om. På papiret ligner det ikke en af de stærkeste grupper, men måske alligevel. Med Frankrig, Schweiz og Equador kommer der til at være stor kamp om de afgørende to pladser, og endnu et åbent spørgsmål er, om Honduras måske kan drille nogle af de store med en lille overraskelse.

Schweiz er endnu et wildcard. Det er svært at sige, hvad de kan præstere, men at bedømme på deres præstationer i VM-kvalifikationen, så kunne det sagtens tænkes, at de kunne volde nogle af de store hold problemer. Puma får æren af at levere trøjen til det schweisiske mandskab, og tiden vil vise, hvad det samarbejde munder ud i. Tidligere har det givet nogle elegante fodboldtrøjer, så mon ikke det også er tilfældet denne gang.

Equador kommer til at møde op til slutrunden med energi, gejst og mod på tilværelsen. Hvor langt det kan række, må tiden vise, men sikkert og vist er det, at de vil gå efter at levere et godt resultat. Det er det lille mærke Marathon, der kommer til at levere trøjen til Equador, og det er jo altid spændende at finde ud af, hvad det bliver til.

Frankrig kvalificerede sig med nød og næppe til sommerens slutrunde, men hold da op, hvor er VM-stemningen steget stødt i landet siden da. Der kommmer naturligvis også til at være sommerlige-forventninger om, at les bleus kan bruge momentummet til at levere et godt resultat. Holdet er i hvert fald til det, og Nike har også klædt spillerne på til succes. Frankrig har fået en særdeles enkel og meget elegant trøje, som bliver en fryd at følge i Brasilien.

Lad os være ærlige. Det er svært at forestille sig, at Honduras kommer til at løbe med guldet til sommer. Det ville være noget nær århundredets største fodboldoverraskelse, men som man siger - i fodbold kan alt ske. Holdet får til slutrunden i Brasilien leveret en trøje fra Joma.

Gruppe F ligner en sikker kvalifikation for Argentina. Det sydamerikanske mandskab bør i hvert fald være skuffede, hvis det glipper. Alligevel kommer de til at få hård modstand fra Bosnien-Herzegovina med Nigeria og Iran som outsidere.

Argentina møder op med en sult efter sejr. Det vil være det utilmative for Lionel Messi også at kunne løfte et verdensmesterskab, hvilket utvivlsomt vil lægge yderligere til hans superstjerne-status. Til Messi og resten af holdets vej mod VM-trofæet har Argentina fået en elegant trøje fra Adidas, som uden tvivl kommer til at stjæle en del af opmærksomheden i nabolandet Brasilien.

Bosnien-Herzegovina møder op til slutrunden som outsidere, og det bliver spændende at se, om de på nogle måde kan lave om på det prædikat. Faktisk er der et stort spørgsmålstegn omkring Bosniens VM-trøje, da det rygtes, at den nuværende sponsor Legea ikke skal lave trøjen - men intet er bekræftet endnu. Spændende bliver det at følge både trøjen og Bosnien-Herzegovinas præstationer til VM.

Iran er ikke blandt VM-favoritterne, men spørgsmålet er alligevel, om de kan overraske bookmakerne og gøre sig gældende blandt de helt store. Nok har holdet ikke de største profiler, men fodbold kan være et besynderligt spil, der ikke altid følger gængse regler. Trøjen til slutrunden bliver leveret af mærket Uhlsport, der er kommet på noget af en opgave at skulle levere en VM-klar trøje.

Nigeria har været kendt for at opforstre nogle store fodboldspillere igennem tiderne, og selvom holdet på nuværende tidspunkt ikke har de største stjerner, så ved man aldrig, hvad holdet kan præstere under en slutrunde. Holdet kommer til at blive iklædt en trøje fra Adidas, som vi endnu venter spændt på at se.

Gruppe G er så absolut også blandt slutrundens allerstærkeste. Mens de største forventninger ligger på Portugal og Tyskland, så er Ghana og USA hold, der ikke bør undervurderes. Hver eneste point kommer til at tælle i gruppen, og det bliver særdeles interessant at følge.

Tyskland kommer til at møde op i det brasilianske med store forventninger hvilende på skuldrene. Med en gylden-generation er det ved at være nu, at tyskerne skal gå hele vejen og vinde et trofæ. De sidste par slutrunder har de været lige ved, og siden sidst er holdet kun blevet stærkere. Ikke helt overraskende er det Adidas, som har leveret trøjen, og det er en elegant sag med en stor og flot rød vinge over brystet.

Portugal har i de senere år været båret af en superstjerne, Cristiano Ronaldo. Det kommer selvsagtens også til at være ham, der skal lede portugiserne frem på banen, og det bliver interessant at se, hvordan det projekt kommer til at forløbe. Portugal har i mange år haft et tæt samarbejde med Nike, og de leverer også denne gang trøjen til Cristiano Ronaldo og company.

Ghana er altid et spændende bekendtskab ved en slutrunde, og det bliver spændende og interessant at se, hvad det afrikanske mandskab denne gang kan præstere. Puma leverer trøjen, og hvad de to i fællesskab kan finde ud af følger vi selvfølgelig nøje med i.

Fodbold bliver en større og større sport i USA, og mon ikke der kommer til at sidde et stort antal amerikanske seere klistret til skærmen for at følge den amerikanske jagt på VM-triumf. Heller ikke helt overraskende er det Nike, der leverer dragten, og mon ikke de gør lidt ekstra ud af trøjen denne gang med tanke på den voldsomme popularitet.

Gruppe H ligner umiddelbart en stor mulighed for især Rusland og Belgien for at snuppe de afgørende billetter videre i turneringer. Alligevel er det svært at vide, hvad Algeriet og Sydkorea kan diske op med, og sikkert og vist er det i hvert fald, at alle hold vil kæmpe med næb og klør for det videre avancement.

Alle synes at have en stor fidus til Belgien, og de er efterhånden at regne som den store favorit til at overraske - hvis man kan være det. Belgien har lige nu en gylden generation med en masse teknisk stærke stjerner fra de største europæiske ligaer, og det bliver særdeles interessant at se, om stjernerne kan arbejde sammen til at skabe et stort resultat. Det er det forholdsvis lille mærke Burrda, som leverer trøjen til Belgien.

Algeriet er det nok de færreste, der regner med, og måske er det kun dem selv, der virkelig tror på det. Alligevel ved man aldrig rigtig, og måske kan den tidligere franske koloni blive sommerens helt store overraskelse. Trøjen bliver leveret af Puma, og hvad det munder ud i følger vi helt sikkert nøje med i.

Rusland er i de senere år blevet en større og større magtfaktor især i europæisk fodbold, og der er grund til at regne med dem til sommerens slutrunde. Holdet har et par dygtige spillere på holdkortet, og hvis tingene flasker sig, så ved man aldrig. Holdet kommer til at være iklædt en elegant fodboldtrøje fra Adidas, som allerede er blevet afsløret.

Sydkorea er tilbage i VM-sammenhænge, og hvad det bliver for et bekendtskab, må tiden vise. Tidligere har de vist særdeles imponerede resultater, og på hjemmebane i 2002 nåede de semifinalen. Skal de ligeså langt denne gang, kræver det vist en præstation udover det sædvanlige, og vi holder naturligvis øje med, og det bliver Nike, som skal levere den koreanske landsholdstrøje.

Det bliver enormt spændende at følge alle de mange spændende lande og ligeså spændende fodboldtrøjer til VM-slutrunden til sommer. Hvilken fodboldtrøje ser du mest frem til? Og hvem tror du kommer til at vinde VM? Vi hører meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.