Vi kan snart ikke presse flere dage og produktlanceringer ud af 2013, og derfor er det passende at gøre status over, hvad vi egentlig vil huske dette år for. Vi kigger her tilbage på et helt fantastisk år med masser af nyskabanede og revolutionerende produkter.

Det er tider som denne, at man for alvor føler sig privilegeret. Med et hurtigt kik tilbage på året der er gået, så står det hurtigt klart, at det har været et helt fantastisk år. Mærkerne har for alvor forkælet os med masser af nye, spændende og vilde lanceringer, der er blevet ved selv dybt inde i december måned, og det kigger vi selvfølgelig nærmere på her.

Lad os dog følge den kronologiske rækkefølge og starte i januar måned sidste år. Blot få uger efter vi var hoppet ind i det nye år, fik vi den nyskabende og revolutionerende Nike Mercurial Vapor IX som var den 9. generation af Nikes legendariske letvægtsstøvle. Med teknologier som Speed Control og ACC og en vægt på blot 185 gram fik støvlen hurtigt stor opmærksomhed, og siden januar har vi løbende fået et hav af spændende farveopdatering til Mercurial Vapor IX. Senest i en skarp reflective farveopdatering og en hyldest til Mercurial fra 1998 med den blå/grønne farvevariant fra Energy Pack.

Du kan se meget mere til Nike Mercurial Vapor IX lige her

Det er dog ikke kun de store drenge som Nike, der har været med i kampen om letvægtsmarkedet. I starten af foråret meldte italienske Diadora sig for alvor på banen med den elegante og lynhurtige Diadora DD-NA. I tre forskellige farvevarianter og med en vægt på blot 185 gram har det været svært at overse fuldblods-italieneren. Med en meget tynd mikrofiberoverdel og nogle spændende teknologier har det så bestemt været en af de mere interessante nyheder i 2013.

Du kan se meget mere til Diadora DD-NA lige her

Det har været et fremragende år for letvægtsentusiaster. Puma kom også med en ny generation af den populære Evospeed, og med en vægt der gik helt ned til 165 gram i mikrofiberudgaven, så er der ikke meget der tynger en ned, når man har Evospeed 1.2 på fødderne. Den første støvle blev lanceret i en kombination af sort og gul, og siden da har vi fået en lang række forskellige farver lige fra pink til den seneste i blå/orange, som kom 2. juledag.

Du kan se meget mere til Puma Evospeed 1.2 lige her

Adidas har til gengæld også for alvor stemplet ind med nye opdateringer til nogle af de mest populære støvler. For fans af den ikoniske Predator-generation var der mere end godt nyt i midten af maj, hvor den nyskabende Predator LZ II så dagens lys. Rovdyret - som støvlen hurtigt blev kaldt - er med sine fem zoner maksimeret til kontrol i alle spillets facetter, og hvis man er en fodboldperfektionist er dette støvlen for en.

Du kan se meget mere til Adidas Predator LZ II lige her

Det var dog ikke nok for Adidas med en ny Predator. I begyndelsen af sommeren dukkede Adidas Nitrocharge 1.0 frem på markedet, som en helt ny støvlesilo. Støvlen blev målrettet holdets motor, og med den revolutionerende Energysling blev der lagt op til, at man nu kunne få det maksimale ud af enhver accellerering uden at miste energi. Støvlen har fået en forrygende start på tilværelsen, og den har allerede haft et par skarpe og elegante farvevarianter.

Du kan se meget mere til Adidas Nitrocharge 1.0 lige her

Når man ser tilbage på 2013 kan vi på ingen måde komme udenom Nike Hypervenom Phantom, og det er der heller ingen grund til. Under mantraet dødbringende angreb dukkede Nike Hypervenom Phantom op i starten af sommeren, og med den nyskabende overdel af det meget fleksible NikeSkin, så var det ikke helt uden grund, at støvlen pludselig var på alles læber og ikke mindst alles fødder. Støvlen er en af årets allervigtigste nyheder, og Nike har siden lanceringen disket op med en masse forskellige farvevarianter.

Du kan se meget mere til Nike Hypervenom Phantom lige her

Alt den opmærksomhed fra Hypervenom har nok ikke vakt begejstring i Adidas, men tyskerne havde et es oppe i ærmet, den helt nye Adidas F50 Adizero. Med den femte generation af letvægtsstøvlen formået Adidas at spille ind med en støvle, der vejer sølle 150 gram i mikrofiberudgaven, og som er født til fart. Støvlens overdel er i modsætning til den fjerde generation lavet af et tyndslebent Hybridtouch-materiale og det er på alle måder en vellykket støvle, som Adidas har sendt på gaden.

Du kan se meget mere til Adidas F50 Adizero lige her

Selvom den kom sent på året, så var den så bestemt værd at vente på. Den nye Nike Tiempo Legend V har så absolut været en af årets vigtigste lanceringer. Den ikoniske læderstøvle er blevet opdateret med nogle af Nikes seneste teknologier, og der er nogle markante forbedringer i forhold til den forrige generation blandt andet med Nikes Hypershield Teknologi.

Du kan se meget mere til Nike Tiempo Legend V lige her

Der har været mange støvler i løbet af året, og ligeså mange stjerner, der uge efter uge er trukket i de nye støvler. Nogle spillere er dog så unikke, at de skal have deres egen version og i blandt dem er selvfølgelig Cristiano Ronaldo. Med Nike Mercurial Vapor IX CR7 i to forskellige farvevarianter, senest med Galaxy farven, har Nike sat en tyk streg under, at Ronaldo er deres absolut største stjerne.

Du kan se meget mere til Nike Mercurial Vapor IX CR7 lige her

Adidas kan til gengæld også være med på superstjernefronten, da tyskerne leverer støvlerne til Lionel Messi. En så dygtig fodboldspiller skal selvfølgelig også have en signaturstøvle, og den har Adidas leveret i to omgange, senest med den meget farverige farvekombination af lilla og pink. Adidas F50 Adizero Messi er en støvle, der er født til opmærksomhed, og som har en ejermand, der er vant til at håndtere presset af at være en af verdens absolut bedste fodboldspillere.

Du kan se meget mere til Adidas F50 Adizero Messi lige her

Hos amerikanske Warrior Sports har der i 2013 også været fuld gang i design-biksen. Ikke alene har de lavet nogle vilde trøjer til Liverpool, de har også stået for nogle af årets mest interessante nye fodboldstøvler. Med de tre støvler Superheat, Gambler og Skreamer har Warrior Sports for alvor givet valgmuligheder til den fodboldspillere, der gerne vil have en fodboldstøvle, som skiller sig ud.

Du kan se meget mere til Warrior Sports fodboldstøvlerne lige her

Det har dog ikke kun været fodboldstøvlernes år. I slutningen af året har vi også fået nye fodbolde, og i blandt dem er den helt nye Nike Ordem fodbold fra Nike. Det skulle være den mest teknologisk avancerede bold til dato og med et skarpt design er der tale om en bold, som er født til at være en fryd for øjet og fodboldspillet.

Du kan se meget mere til Nike Ordem lige her

Adidas har også stået for en af årets vigtigste fodbold-nyheder, da VM-bolden i starten af december blev afsløret. Bolden hedder Adidas Brazuca og skal bruges til VM-slutrunden til sommer næste år, og Adidas har gjort alt hvad de kan for at lave en af verdens absolut bedste bolde. Brazucaen er blevet testet af over 600 spillere, og resultatet er blevet en bold, der består af skes symmetriske og identiske paneler sammen med en anderledes overflade, der er lavet til at skabe bedre greb, touch, stabilitet og ikke mindst aerodynamik.

Du kan se meget mere til Adidas Brazuca lige her

De kan være lette at overse, men en gennemgang af 2013 skal selvfølgelig også have de revolutionerende Trusox med. De anerkendte sokker giver et bedre fit i ens fodboldstøvle, da de små paneller undgår, at man skrider rundt i ens fodboldstøvler, hvilket giver mulighed for at få den bedste acceleration og lave de skarpeste vendinger. Trusox er blevet lanceret i et væld af farver, der passer til et væld af forskellige klubfarver, og har man føst prøvet Trusox er det svært at spille uden.

Du kan se meget mere til Trusox lige her

År 2013 vil de uden tvivl også komme til at huske ganske godt i Sells. Ikke alene laver de nogle af verdens absolut bedste målmandshandsker, de har også nogle af verdens bedste målmænd til at stå i handskerne. Det mest prominente navn, der er blevet tilføjet til Sells-flokken i 2013 må være Victor Valdes, der nu står i Sells Axis 360 III Aqua, og som i 2014 kommer til at få sin egen personlige handske.

Du kan se meget mere til Sells målmandshandskerne lige her

Sikke et år 2013 har været. Et væld af nye produkter er blevet lanceret, og det har været en sand fornøjelse at følge. Hvad vil du huske 2013 for? Og hvilke produkter har været din favoritter? Vi hører meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.