Tidligere på måneden gav Nike os den længeventede opdatering til Nike Tiempo Legend IV, og med ankomsten af den nye Nike Tiempo Legend V kigger vi nærmere på forskelle og ligheder de to fodboldstøvler imellem.

Det har været en forrygende måned at være fodboldstøvle-nørd i. Mærkerne har forkælet os med et hav af nye lanceringer, og det har ikke kun været med nye skarpe farver. En af Nikes vigtigste og mest anerkendte fodboldstøvler er landet i den helt nye generation.

Hvis du er interesseret i den nye Nike Tiempo Legend V, så kan du se meget mere lige her

Det er selvfølgelig den ikoniske Nike Tiempo Legend, som vi har fået i ikke færre end den 5. generation. Nike har brugt to og et halvt år på at forbedre en i forvejen god støvle, og som man siger; alt godt kommer til den der venter.

Men hvordan forbedrer man en støvle, der er så populær, som tilfældet var med Tiempo Legend IV? Nike havde fået virkelig god feedback på den moderne klassiker, og vidste allerede, at de ville være nødt til at steppe deres game op betragteligt, hvis de skulle forbedre støvlen på de 3 vigtigste områder - pasform, boldføling og greb i banen. Det har de så gjort...

Hvis du er interesseret i den nye Nike Tiempo Legend V, så kan du se meget mere lige her

Vi starter ved det grundlæggende. Nike Tiempo har altid har været kendetegnet ved sublim komfort og et uovertruffent touch på bolden. Disse kvaliteter er igen i højsædet på den helt nye støvle, og på forfoden finder man et utrolig blødt og smidigt stykke kængurulæder. Det giver et eminent boldberøring og et ligeså fremragende fit i støvlen. Den bagerste del af hælen er lavet af Nikes læderemulerende KangaLite-materiale for endnu bedre stabilitet og holdbarhed.

På overdelen på Nike Tiempo Legend IV finder man også et blødt og smidigt stykke kængurulæder. På den måde er der ikke meget, der er forandret på den nye generation, men så alligevel ikke. Nike har tilføjet deres Hypershield teknologi på Nike Tiempo Legend V.

Hvis du er interesseret i den nye Nike Tiempo Legend V, så kan du se meget mere lige her

Hypershield på Nike Tiempo Legend V er udviklet til at afvise vand, således at læderet ikke bliver fyldt med vand, og med denne tilføjelse formår Nike at lave en læderstøvle, der har fordele, som man ellers kun ser ved mikrofiberstøvler. Det er en af de vigtigste nyskabelser ved den nye støvle.

Det bliver måske en smule teknisk nu, men overdelen består af tre lag. Det vandtætte og helt tynde garve kængurulæder, et bikube-formet lag af mesh - hvilket sørger for at vandet, der kommer ind i støvlen tørrer hurtigt - og en ultratyndt beklædning af et kunstigt vævet materiale kaldet Trico, der sikrer stabilitet og styrke til overdelen.

Hvis du er interesseret i den nye Nike Tiempo Legend V, så kan du se meget mere lige her

Denne revolutionerende Hypershield overdel formår at rykke markant ved støvlens vandindtag. Den femte generation af Nike Tiempo Legend absorberer 73% mindre vand end Nike Tiempo Legend IV, materialet tørrer 24% hurtigere, og overdelen er samtidig 88% stærkere end Tiempo Legend IV i Nikes egne tests. Det er med andre ord en mærkbar teknologisk forbedring, som varsler et stort fremskrift for Tiempo-kollektionen.

Komforten har alle dage været i højsædet på Tiempo-kollektionen og ved forfoden har Nike tilføjet flere syninger til Nike Tiempo Legend V. Det gør, at læderet forbliver blødt uden, at det overstrækker og mister sin form, hvilket skal øge den samlede komfort. Selve støvlens pasform er også blevet ændret en smule, da Nike har ændret den læst, som støvlen er lavet over, til X1 - samme fodform, som man brugte til Nike Premier. Dette betyder, at Legend V er en smule lavere og strammere i snuden for at give en helt tæt pasform, der sikrer at foden holdes optimalt på plads.

Hvis du er interesseret i den nye Nike Tiempo Legend V, så kan du se meget mere lige her

Den første udgave af Nike Tiempo Legend IV, som blev lanceret for to og et halvt år siden havde ikke ACC-teknologi. Det fik den senere hen, og det har Nike selvfølgelig også fundet plads til på den nye Nike Tiempo Legend V. ACC giver et optimeret greb i bolden under såvel våde som tørre forhold, og dermed er man godt sikret mod vejrets uforudsigelighed.

Ved sålen har Nike også ændret en smule på den nye Nike Tiempo Legend V. Sålen er igen lavet i TPU, men den er udviklet til at være fleksibel og bevægelig. Nike har fundet inspiration i Nike Free-kollektion, der er lavet til at følge fodens naturlige bevægelser.

Ved knopsystemet har Nike ikke ændret meget. Igen har man valgt at blande de runde knopper foran med de aflange knopper bagtil. De runde knopper giver bedre rotation og trykfordeling, imens de aflange knopper bagtil giver en god stabilitet. Overordnet er knopperne på Nike Tiempo Legend V blevet en anelse bredere, end de var på Nike Tiempo Legend IV, hvilket gør, at man i den nye generation skulle stå bedre fast. Det hænger godt sammen med, at Nike har forsøgt at forbedre stabiliteten på den nye fodboldstøvle.

Hvis du er interesseret i den nye Nike Tiempo Legend V, så kan du se meget mere lige her

Med den nye Nike Tiempo Legend V har Nike forsøgt at tage en god støvle i Nike Tiempo Legend IV og gøre den endnu bedre. Man har holdt fast i de ting, der har fungeret, som kængurulæderet, og tilføjet det den seneste teknologi med Hypershield. Dermed bliver Nike Tiempo Legend fans forkælet med en moderne fodboldstøvle, der er helt klar til kamp.

Nike Tiempo Legend V har fået en række nye opdateringer i forhold til den også ikoniske Nike Tiempo Legend IV. Hvilken støvle er din favorit? Og hvad synes du om den nye Nike Tiempo Legend V? Vi hører meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.