Nike har lanceret en helt ny farvevariant af den populære letvægtsstøvle Nike Mercurial Vapor IX, og det er en modig farvevariant, der hylder ikonet Nike Mercurial fra 1998.

Der findes få støvler, der er ligeså legendarisk, som Nike Mercurial fra 1998. Den første udgave af Nikes nu populære letvægter blev født på fødderne af brasilianske Ronaldo, der med sin hurtighed, træfsikkerhed og spilleglæde hurtig gjorde støvlen populær.

Selvom det er ved at være 15 år siden, at Nike Mercurial kom til verden, så er Nike ikke færdig med at have den med i tankerne. I sommers fik vi den næste tro kopi Nike Mercurial Vapor XV, og en særlig udgave i Chrome, der kun blev lanceret i 15 par på verdensplan. Men Nike er ikke færdige endnu...

Hvis du vil have fat i den helt nye Nike Mercurial Vapor IX, så kan du se meget mere lige her - pris 1499 kr.

Nikes seneste farvelancering til den nuværende letvægter Nike Mercurial Vapor IX har også fundet inspiration i den ikoniske støvle, selvom det måske ikke er til at se ved første øjekast. Ligheden er ikke slående, men hvis man dykker længere ned i detaljen, så finder man ud af, hvorfor denne støvle er en videreførsel af legenden om Mercurial.

Farverne er modige og vovede i en kombination af lyseblå og lysegrønt og med sølv strejf ved pløsen. Det er selvfølgelig lidt langt fra de blå, gule og sølv farver, som den første Mercurial blev lanceret i, men støvlerne har det til fælles, at de tør være anderledes og tør skille sig ud med vovede farvere.

Hvis du vil have fat i den helt nye Nike Mercurial Vapor IX, så kan du se meget mere lige her - pris 1499 kr.

Den nye Nike Mercurial Vapor IX er altså et forsøg på at ryste lidt til støvleverdenen, præcis som Nike Mercurial gjorde det tilbage i 1998, og ser man lidt nærmere på den nye støvle, så begynder lighederne at dukke frem. Ved hælen finder man en markering, hvor der står M98, hvilket selvfølgelig står for Mercurial 98 og er en klar reference til støvlens arv.

I indersålen har Nike også hyldet arven fra 1998. Der er en lille fakta-boks med information og lidt sjov viden om Nike Mercurial-støvlen fra 1998. Vidste du for eksempel, at den var tæt på at komme til at hedde Nike Ultravelox? Vi gjorde ikke, men så er det jo godt, at en sål kan gøre os lidt klogere.

Hvis du vil have fat i den helt nye Nike Mercurial Vapor IX, så kan du se meget mere lige her - pris 1499 kr.

Selvom den nye NIke Mercurial Vapor IX hylder arven fra 1998, så er den ligeså moderne som vi kender den. Den niende generation af den efterhånden legendariske Mercurial-kollektion har allerede gjort et imponerende indtog på speedstøvle-markedet. Med sine blot 185 gram vejer den markant mindre end de fleste, men Nike har stadigvæk haft stor succes med at innovere og forbedre støvlen med revolutionerende teknologier som Speed Control og ACC.

Nike Mercurial Vapor IX har videreført en række ting fra sin populære forgænger, men i arbejdsprocessen er det også blevet til små rettelser og justeringer. Man skifter sjældent på et vinderhold eller en vinderstøvle, men selvom det er små detaljer der er ændret, så udgør de til sammen en stor forskel, så Nike Mercurial Vapor IX er blandt Nikes mest avancerede speedstøvler til dato.

Hvis du vil have fat i den helt nye Nike Mercurial Vapor IX, så kan du se meget mere lige her - pris 1499 kr.

Overdelen har som sagt tydeligvis ændret sig, og det kommer visuelt til udtryk i de små fordybninger, der nu præger den. Det er en teknologi, som Nike kalder Speed Control og som navnet antyder det er det til for at give et øget greb i bolden, der især skal forbedre boldkontrollen, når der dribles i høj fart.

Den evige kamp med vejrguderne kan have sine konsekvenser for grebet i bolden, hvilket især gør sig gældende i våde vejrforhold. Det har Nike dog fundet løsningen på med den efterhånden velkendte ACC, der står for All Conditions Control. Det er en teknologi, de indarbejder i overdelen under produktionen, og som sikrer dig det samme greb i bolden i vådt vejr, som du har i tørt.

Hvis du vil have fat i den helt nye Nike Mercurial Vapor IX, så kan du se meget mere lige her - pris 1499 kr.

Også i forhold til knopsystemet har Nike tænkt revolutionerende. Med blot to knopper på hælen er tanken, at du kan komme hurtigt ned i jorden og hurtigt ud, hvilket giver den eksplosive fart, som støvlen praler af. Nogle vil mene, at de to knopper er for ustabile, men når man skal frem i verden er der kun én ting, der tæller: fart, fart og atter fart.

nike, unisport, unisportstore

Den nye Nike Mercurial Vapor IX hylder arven fra Nike Mercurial fra 1998 med en modig farvekombination i lyseblå, lysegrønt og orange med sølv strejf. Hvad synes du om den nye støvle? Og Hvad synes du om Nike Mercurial-kollektionen? Vi hører meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.