I forbindelse med Adidas' Samba Package har vi tidligere set nærmere på henholdsvis FG og SG-knopsystemet, og for at komme hele vejen rundt, kigger vi nu også nærmere på AG-knopsystemet, der er hastigt voksende i popularitet.

Kunstgræs vokser stødt i popularitet hele tiden, og i den forbindelse kan fodboldspillere godt stå i et dilemma, når de skal spille kamp eller træne på de kunstige underlag, der dukker op flere og flere steder i landet.

Især spørgsmålet om FG-støvler kontra AG-modeller har længe været relevant, især fordi det længe kun var muligt at få AG-støvler som take-down modeller af topstøvlerne. Det er der dog heldigvis blevet gjort noget ved på det seneste, og du kan nu få den fuldendte oplevelse, uanset om du spiller på faste græsbaner eller kunstgræs.

I forbindelse med lancering af Adidas Samba Package har de lanceret alle deres nye topmodeller i både FG-, SG- og AG-varianter, så du kan tilpasse dit støvlevalg helt efter hvilke baneforhold, du spiller på.

Tanken bag AG-knopsystemet er at lavet et knopsystem perfekt tilpasset de lidt anderledes forhold, der er på en kunstgræsbane - normale FG-knopper synker ikke ned i banen på samme måde som i naturligt græs, og giver derfor hverken et optimalt greb i banen samtidig med, at der er risiko for at vrikke om og komme til skade.

Samtidig er kunstgræs en del hårdere ved fodboldstøvler end almindeligt græs, hvorfor de også slider en del på FG-knopper, og med kunstgræsbaner flere og flere steder - endda både i Superligaen og Champions League - er det relevant med et knopsystem skræddersyet til dette underlag.

Adidas AG-knopper er designet til netop optimalt greb i underlaget på kunstgræsbaner. Knopperne er nemlig kortere, der er markant flere af dem i forhold til FG-støvler, og endvidere er knopperne hule. Dette giver et bedre greb i banen, bedre stødabsorbering samt mindre risiko for skader.

En anden væsentlig faktor ved AG-knopperne er deres holdbarhed over for kunstgræsbanerne, som slider mere på fodboldstøvlerne. AG-systemerne er specielt bygget til at modstå den øgede friktion der opstår mellem støvle og underlag, og giver dig derfor også længere holdbarhed end FG-støvler - samtidig med, at du ikke mister reklamationsretten.

AG-knopsystemer bliver mere og mere populære, og den øgede fokus fra de store mærker viser, at knopsystemet er kommet for at blive. Spiller du selv med AG? Og hvad synes du om ideen? Del meget gerne dine tanker med os her, på Facebook og på Twitter.