Adidas Brazuca er netop landet, men det har været en lang proces for Adidas at skabe en VM-bold, der lever op til de enorm høje krav, der stilles fra fans og ikke mindst fra Adidas selv. Vi ser nærmere på, hvordan Adidas Brazuca kom til verden lige her.

Det kræver tid, omhyggelighed og masser af tests at skabe en bold, der er ligeså veludviklet og højteknologisk som Adidas Brazuca. Det har været noget af en opgave for tyskerne at skulle kreere Brazuca, men i sidste ende er det lykkes, og resultatet fik vi af se første gang tirsdag nat.

Men hvordan er det lykkes? Og hvilket arbejde går forud for at kreere en bold som Adidas Brazuca? Det kigger vi lidt nærmere på nu, og det har krævet et hold af dedikerede ingeniører at nå frem til bolden, som den ser ud i dag. Faktisk har Adidas brugt 2 1/2 år på at skabe bolden, og de er ikke bare blevet brugt på kaffe og kager - det har været hårdt arbejde fra start til slut.

Hvis du godt kunne tænke dig at se meget mere til den færdigudviklede og helt nye Adidas Brazuca, så klik lige her - pris 899 kr.

Vigtigt i udviklingen af Adidas Brazuca har været de seks paneller, som er udgangspunktet for bolden. Det er meget få paneler til en bold, men Adidas har retænkt måden at bruge dem på, og resultatet er seks fuldstændig identiske og symmetriske paneller, som tilsammen giver en bold, der skulle være perfekt rund og have en ren bane i luften.

Til at starte med udviklede Adidas en prototype på en bold, der herefter måtte gennemgå en lang række forskellige test. Både i vindtunnel og i labarotiet har Adidas forsøgt at udregne og måle, hvordan bolden opfører sig. Enhver form for data om boldens bevægelse er blever registreret og efterfølgende analyseret.

Hvis du godt kunne tænke dig at se meget mere til den færdigudviklede og helt nye Adidas Brazuca, så klik lige her - pris 899 kr.

Ud fra den første prototype har Adidas gradvist arbejdet sig tættere og tættere på den endelige Adidas Brazuca fodbold. Ikke færre end 600 spillere fordelt over 30 professionelle hold i 10 lande har testet bolden for at sikre, at den levede op til de enorme forventninger og de tårnhøje krav, som altid hviler på en VM-bold.

VM er den største fodboldturnering i verden, og Adidas har gjort alt for at være sikker på, at bolden er klar til strabadserne. Bolden er blevet testet i Brasilien i juni og juli for at komme så tæt på de vejrmæssige forhold som vi kommer til at opleve til sommer. I Europa er bolden blevet testet i al slags vejr, og det gælder alt lige fra regn til vind og temperaturene har varieret fra -15 til +35 grader.

Hvis du godt kunne tænke dig at se meget mere til den færdigudviklede og helt nye Adidas Brazuca, så klik lige her - pris 899 kr.

Bolden lever op til de krav, som FIFA stiller til en kampbold. Men faktisk er Adidas gået længere end de havde behøvet for at skabe noget nær den perfekte fodbold. FIFA har et krav om, at bolde maks må optage 10% vand, men faktisk så optager Brazucaen kun 0,2%, hvilket sikrer en konstant vægt.

I udviklingen af bolden er den faktisk også blevet brugt i venskabskampe. Tilbage i februar 2013, da Sverige spillede mod Argentina var den i aktion, men der var den i forklædning, så ingen kunne regne ud, at der var tale om den helt nye VM bold.

Udviklingen af Adidas Brazuca har krævet masser af tid og energi fra Adidas, og det har været en lang proces at nå frem til den endelige bold. Hvad synes du om den nye Adidas Brazuca? Og glæder du dig til at se den i aktion under VM til sommer? Vi hører meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.