Adidas Brazuca er ikke hvilken som helst bold, det er VM bolden. Derfor skal den også præsenteres ordentligt, og Adidas havde arrangeret det helt store, da Brazuca sent i aftes blev præsenteret i Rio De Jaineiro.

Der er nogle produktlanceringer der er større end andre, og det her var en af de helt store. Adidas Brazuca er ikke hvilken som helst bold, det er en bold, der var ventet med stor spænding og interesse, og derfor krævede det festlig og overdådig præsentation for at få sparket Brazucaen godt ud i verden.

Det leverede Adidas til fulde, da Adidas Brazuca blev præsenteret i hjertet af Brasilien, Rio De Jaineiro. Masser af fodboldspillere, fodboldinteresserede og glade brasilianere var mødt op for at se sløret blive løftet for den nye og længe ventede fodbold.

Hvis du godt kunne tænke dig at spille med den nye Adidas Brazuca fodbold, så kan du se meget mere lige her - pris 899 kr

Blandt de tilstedeværende var vores egen Jakob, der selvfølgelig ikke kunne dy sig for at rejse til Rio De Jaineiro og være en del af det store lanceringsevent. Heldigvis havde han husket sit kamera, og han er snart på vej tilbage til Danmark igen for at klippe en video fra det helt store event med masser af godter for fodboldnørden.

Ved det store lanceringsevent var der ikke sparet på noget. Den fik med alle tangenter, og der blev bl.a. disket op med et overdådigt og meget imponerende lysshow for at markere fødslen af den helt nye Adidas Brazuca-fodbold.

Hvis du godt kunne tænke dig at spille med den nye Adidas Brazuca fodbold, så kan du se meget mere lige her - pris 899 kr

På forhånd vidste meget få, hvad der kom til at ske, og hvordan bolden så ud, men navnet lå faktisk fast allerede ved eventets start. Det blev slået fast allerede sidste år efter en storstilet offentlig afstemning hvor mere end én million brasilianere besluttede at bolden skulle hedde Brazuca, hvilket er slang for brasilianer, og som i øvrigt bruges om den særlige festlige og glade brasilianske livsstil.

Og der er masser af Brasilien i den nye Adidas Brazuca fodbold. Den oser af den særlige brasilianske passion og glæde ved fodbold og livet. Der er masser af farver og designet henter inspiration fra den brasilianske kultur. Farverne repræsenterer det ønske-armbånd, som er kendt vidt og bred i Brasilien under det ikke så mundrette navn fita do Senhor do Bonfim da Bahia.

Hvis du godt kunne tænke dig at spille med den nye Adidas Brazuca fodbold, så kan du se meget mere lige her - pris 899 kr

Gårsdagens event var længe ventet og et stort kryds i kalenderen i flere år, og tilblivelsen af bolden har også været en lang proces. Teknologien bag bolden er noget af det mest gennemtestede Adidas-bolde, der nogensinde har set dagens lys. 600 af verdens bedste spillere, 30 hold i 10 lande har testet bolden for at give tilbagemeldinger og forslag til forbedringer.

Bolden har en ny struktur med seks symmetriske og identiske paneler sammen med en anderledes overflade, der er lavet til at skabe bedre greb, touch, stabilitet og ikke mindst aerodynamik. Bolden er lavet til at matche de høje krav som FIFA har til en bold, og det betyder selvfølgelig at bolden kan holde niveauet selv under de sværeste vejrbetingelser.

Gårsdagens lancering af den nye Adidas Brazuca fodbold blev samtidig også startskudet på en helt ny Adidas-kampagne med titlen "Love Me or Lose Me", hvilket oversat til dansk betyder elsk mig eller mist mig. Bolden kommer til at rejse jorden rundt tæt fulgt af kameraer, inden den endeligt lander i juni til åbningskampen til VM.

Ligeså snart Jakob har dansk jord under foden og fået spredt sambarytmerne her i Unisports hovedkvarter, så kommer han til at bikse en video sammen fra det store event i Rio De Jaineiro, og den første melding lyder på, at der er en masse godt at glæde sig til.

Adidas Brazuca fodbolden blev præsenteret ved et storslået event i Rio De Jaineiro, hvor masser af fodboldspillere, fodboldfans og mediefolk var mødt op for at se den nye bold. Hvad synes du om den nye Adidas Brazuca? Og kan du du lide det brasiliansk inspirerede design? Vi hører meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.