Adidas kan i dag løfte sløret for den helt nye Adidas Brazuca fodbold, som ikke kun er en af verdens mest teknologiske og avancerede fodbolde. Det er nemlig også VM-bolden, og dermed hviler mange øjne på bolden, og ikke mindst vores. Vi kigger nærmere på den nye Adidas Brazuca lige her.

Okay, nu begynder sambarytmerne for alvor at dunke, og VM i brasilien føles nu tættere på end nogensinde før. Adidas har i dag præsenteret den helt nye Adidas Brazuca fodbold, og det er ikke hvilken som helst fodbold. Min damer og herrer: dette er VM-bolden.

Hvis du godt kunne tænke dig at spille med den nye Adidas Brazuca fodbold, så kan du se meget mere lige her - pris 899 kr

Den nye Adidas Brazuca blev præsenteret ved et storslået event i Rio De Jaineiro med en spektakulær 3D-lysprojektion, der illustrerer, at det er en helt ekstraordinær bold, som med rette kræver den ypperste opmærksomhed.

Den nye Adidas Brazuca er længe ventet, og navnet har faktisk været kendt i et stykke tid. Tilbge i september 2012 blev navnet bestemt efter en folkelig afstemning, der involverede ikke færre end en million brasilianer. Navnet bliver lokalt brugt til at beskrive den brasilianske livsstil.

Hvis du godt kunne tænke dig at spille med den nye Adidas Brazuca fodbold, så kan du se meget mere lige her - pris 899 kr

Og der er masser af brasilianske rytmer og sjæl i denne bold. Designet er ikonisk og lavet til at hylde den traditionsrige og passionerede brasilianske kultur. Farverne repræsenterer det ønske-armbånd, som er kendt vidt og bred i Brasilien under det ikke så mundrette navn fita do Senhor do Bonfim da Bahia.

Hvis du godt kunne tænke dig at spille med den nye Adidas Brazuca fodbold, så kan du se meget mere lige her - pris 899 kr

Det er ikke kun designet og navnet, som har været lang tid undervejs, og som har krævet mange overvejelser frem og tilbage. Teknologien bag bolden er noget af det mest gennemtestede Adidas-bolde, der nogensinde har set dagens lys. 600 af verdens bedste spillere, 30 hold i 10 lande har testet bolden for at give tilbagemeldinger og forslag til forbedringer.

Det er nogle af de absolut bedste spillere, som har mærket hvad bolden kan og i blandt dem er Lionel Messi, Iker Casillas, Bastian Schweinsteiger og et sand ikon i Zinedine Zidane. Og faktisk så har bolden allerede været i brug sidste år, da Sverige og Argentina spillede en venskabskamp - dog med et andet udseende.

Hvis du godt kunne tænke dig at spille med den nye Adidas Brazuca fodbold, så kan du se meget mere lige her - pris 899 kr

En del af teknologien i bolden er den samme, som vi kender det fra Adidas Tango 12, Cafusa og den officielle Champions League kampbold. Alligevel har Adidas også fundet plads til forbedringer og en del ændringer.

Bolden har en ny struktur med seks symmetriske og identiske paneler sammen med en anderledes overflade, der er lavet til at skabe bedre greb, touch, stabilitet og ikke mindst aerodynamik. Bolden er lavet til at matche de høje krav som FIFA har til en bold, og det betyder selvfølgelig at bolden kan holde niveauet selv under de sværeste vejrbetingelser.

Hvis du godt kunne tænke dig at spille med den nye Adidas Brazuca fodbold, så kan du se meget mere lige her - pris 899 kr

Den nye Adidas Brazuca fodbold bliver lanceret sammen med en helt ny Adidas-kampagne med titlen "Love Me or Lose Me", hvilket oversat til dansk betyder elsk mig eller mist mig. Vi har ikke tænkt sig at miste Brazuca bolden af syne og i forbindelse med kampagnen kommer Adidas til at følge bolden, som den rejser rundt i verden og møder masser af spændende professionelle fodboldspillere. Alt sammen inden bolden i juni lander til åbningskampen i Brasilien.

Selvom vi endnu mangler at se bolden i aktion, så er der meget der tyder på, at det bliver en rigtig populær sag. Den brasilianske landsholdsstjerne Dani Alves har i hvert fald kun positive ting at sige: "Mit første indtryk er, at det er en fantastisk bold, og vi kommer til at have meget sjov med den. Adidas har kreeret en fantastisk flot bold, der passer til en turnering så stor som VM. Vigtigst af alt, så bevæger den sig godt på banen og i luften. Jeg er sikker på, at alle spillerne vil elske den. Det fik mit spændingsniveau til at stige, og ærlig talt så kan jeg ikke vente til åbningskampen," siger Dani Alves.

Dani Alves er bestemt heller ikke den eneste, som ikke kan vente. Her i Unisport glæder vi os også enormt meget til at se bolden i aktion, og i løbet af de næste dage kan vi nok heller ikke lade være med at kigge lidt nærmere på bolden, og de mange spændende facetter af den.

adidas, brazuca, vm, brasilien, fodbold, brazuca fodbold, unisport, unisportstore

Adidas har nu lanceret den helt nye VM-bold, og det er en brasiliansk inspireret og avanceret sag. Hvad synes du om den nye VM bold? Og glæder du dig til at se den i aktion? Vi hører meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.