Tilbage i hvid | Nike lancerer Brasiliens 2019 Copa America udebanetrøje

09.04.2019

Skrevet af William

For første gang siden 1950 skal Brasilien spille i en hvid dragt. I dag har Nike præsenteret Brasiliens Copa America udebanetrøje i en tidligere traditionel farve: hvid. Se den her og læs mere.

Brasiliens gule og grønne trøjer er blandt i de mest ikoniske i fodbold. Trøjen har dog ikke altid været gul og grøn. De berømte farver blev valgt efter en national konkurrence, der blev afholdt, da det blev besluttet, at man ikke skulle bruge den hvide trøje længere. For at forstå grundlaget for dette må vi tage et kig på historien.

Datoen er d. 16. juli 1950 på Estádio do Maracanã i Rio de Janeiro. Vi er til VM i Brasilien. 199,854 tilskuere er komme til kampen, hvor de fleste hepper på hjemmebaneholdet i hvide trøjer. Brasilien skal kun bruge en uafgjort for at blive verdensmestre. Modstanderne fra Uruguay vandt dog kampen med 2-1 og siden den dag har det brasilianske hold ikke spillet i hvide trøjer. Indtil Copa America 2019.

Fortsættes nedenfor.

Brasilien 2019 Copa America udebanetrøje

69 år efter tragedien har Nike præsenteret et hvidt spillesæt til Brasilien. Denne gang er det dog ikke hjemmebanedragten, men udebanedragten, der er hvid. Nike har valgt at gøre dette for at fejre 100-året for Copa America-titlen i 1919, hvor holdet også spillede i hvidt. Årets spillesæt vil kombinere hvid og blå - ligesom i 1950.

Brasiliens 2019 Copa America udebanetrøje er mere end en fodboldtrøje. Det er en historie om glæde, tragedie og passion. Og vi kan ikke vente med at se Neymar Jr. & Co. i denne dragt, når de skal gå efter mesterskabet, som de også gjorde for 100 år siden i hvidt og blåt.

Du kan købe den hvide Brasilien 2019 Copa America udebanetrøje lige her fra mandag den 15. april kl. 9.