Sådan tager du frispark som Beckham og Zidane.

05.04.2019

Skrevet af Zlatko

For nogen er frispark lige som straffespark, da de har trænet deres frispark i lang tid. Vil du også forbedre dine frispark – så skal du bare læse med, da Joltter giver dig 3 råd, som han blev inspireret til at lave efter han mødte frisparkseksperterne David Beckham og Zinedine Zidane.

Tip 1 – Optag og analyser dine frisparkstræninger

Dagens første tip er rimeligt simpelt, da du blot skal optage dine frisparkstrænigner, som de fleste nok kan gøre ved brug af deres telefoner, hvis den har et kamera. Det er vigtigt at optage både de gode og dårlige spark, da du ikke kun skal fokusere på de gode spark. De dårlige spark kan hjælpe dig med at forstå, hvordan din krop er positioneret, eller hvor du rammer bolden, hvis skuddet ikke går som forventet.

Det er ikke så vigtigt at tænke på, om bolden går direkte i krogen, når du kigger på optagelserne, men fokuser hellere på den tekniske side, da du skal have teknikken bag sparket korrekt, før du kan tænke på, hvor bolden skal placeres i målet. Analyseringer af optagelserne er et godt værktøj, der giver en masser informationer, hvilket hjælper dig med at score flere mål i den lange bane.

Selv David Beckham har analyseret sine egne frispark og lavet nogle få justeringer eller prøvet forskellige ting. Han pointerer også, at teknik er teknik, og hvis du har noget, der virker, så holder du dig til det, da man ikke laver om på noget, der virker.

Tip 2 – Få en ekstra skytte der kan forvirre målmanden

Efter du har arbejdet med din teknik, og fundet det der virker for dig, er det tid til at snyde målmannden. Dette tip er lavet til kampsituationer, og du skal bruge en medspiller, som skal være den anden skytte, da dette vil forvirre målmændene. Det er vigtigt, at i begge står på hver jeres side af bolden, så målmanden ikke ved, hvem af jer, der sparker på mål. Dette er et godt værktøj, da du altid gerne vil forvirre målmanden, så de ikke ved, hvor du har tænkt dig at sparke.

Tip 3 – Overrask målmanden ved at sparke i deres side

Det tredje tip handler stadig om at snyde målmanden, da du kan snyde dem ved at sparke i deres side. Målmændene sætter ofte en mur op, så den dækker den side, de ikke kan dække selv, imens de dækker deres egen side. Dette vil få målmanden til at tro, at du gerne vil sparke bolden over muren, så de går efter bolden i den retning de fleste gange, da de også gerne vil have dig til at sparke over muren. Da målmændene forventer dette, tager de automatisk et skridt mod den side, og det er i dette øjeblik, at du skal snyde dem. En gang i mellem skal du prøve at sparke bolden i målmandens side, og fange dem på det forkerte ben, da de ikke kan nå tilbage på plads og redde bolden.

Dette var 3 frisparkstips fra Joltter, som han blev inspireret til at lave efter at have mødt frisparksmestrene, Beckham og Zidane. Du har måske allerede set disse to legender sparke hundredvis af frispark i krogen, eller snyde målmændene med deres vanvittige teknik. Hvis du gerne vil se Joltters tip, så skal du bare gå lidt længere ned i bloggen, hvor Joltters video er tilgængelig.

Som altid kan du forvente en masse flere guides og fedt #unisportlife-content på Unisports YouTube-kanal.