FC Barcelona 98/99 Remake Limited Edition | Fortid, nutid og fremtid i én trøje

08.04.2019

Skrevet af Frederik

I dag er en festdag! Nike og FC Barcelona fejrer et 20-års samarbejde med et Limited Edition remake af Nikes første Barca-trøje nogensinde, nemlig den fra 1998. 20 år er gået, men den dag i dag er Barcas 98/99-trøje stadig en af de mest ikoniske i historien. Et must-have for alle Barca-fans!

Tilbage i 1998/99-sæsonen bestod FC Barcelonas trup af spillere som Guardiola, Luis Figo, Rivaldo, Patrick Kluivert, Luis Enrique, de Boer-tvillingerne og en tennager kaldt Xavi. Barca endte med at løbe med La Liga-titlen, men det, som Unisport HQ husker bedst fra sæsonen, er den smukke og simple Nike-trøje. Og nu er den tilbage!

Nike FC Barcelona 98/99 Remake

Ligesom den originale FC Barcelona 98/99-hjemmebanetrøje består remake-udgaven af den brede centrale stribe, logoet i midten og en v-hals, hvilket næsten gør det til en 1-1-version. Hvis du er et barn af 90'erne eller ældre, er det stort set umuligt ikke at se Rivaldo for sig, når du ser trøjen igen. Det er dog ikke den brasilianske stjerne eller nogen af Barca 90'er-drenge, du ved første lejlighed kan se i trøjen. I stedet er det de funklende talenter Riqui Puig og Patricia Guijarro, der på billederne bærer trøjen for at vise respekt til det, der afspejler både FC Barcelonas fortid, nutid og fremtid.

Fortsættes nedenfor.

OG vs Remake - Hvad er forskellene?

Du tænker sikkert allerede over, hvad forskellene er på OG 98/99-trøjen og 2019-versionen. Og tag det roligt, her kommer de: Der er tre markante forskelle på de to udgaver af Barcas hjemmebanetrøje fra 1998. Den første forskel er trøjernes forskellige Nike-skabeloner. Den klassiske FC Barcelona-trøje er designet ud fra Nikes 98/99-skabelon, mens remake-trøjen er baseret på den seneste Nike Vapor Knit-skabelon. Det kan man bl.a. se på kraven, trøjens cut, ligesom logoet i nederste venstre hjørne, mens logoerne er printet på 2019-trøjen i stedet for at være syet på.

Den anden forskel er Barca-logoet, hvor den originale trøje indeholdt Barcas daværende logo, mens remake-trøjen prydes af det nuværende Barcelona-logo. Den tredje og sidste vigtige forskel er, at FC Barcelona 1998/99 Remake ikke kommer med samme tryk som for 20 år siden - derimod bruges den nuværende La Liga-font. Og hvis du spørger mig, føles alle disse 'ændringer' mere som opdateringer, der gør det muligt for dig at komme så tæt på originalen som muligt, mens du stadig kan nyde godt af nutidens teknologier. Så det kan man da kun blive temmelig hyped over, ikke Barca-fans?

Er du også i det nostalgiske hjørne? Køb en af fortidens store ikoner med Nike FC Barcelona 98/99 Remake Limited Edition lige her hos Unisport på onsdag den 10. april.