Det er en ganske elegant sag, som Nike har leveret til det franske landsholds forhåbninger om at triumfere i Brasilien til sommer, og den har vigtige teknologiske nyskabelser, som vi ser nærmere på lige her.

Den er simpel, elegant og klar til VM slutrunden til sommer. Nike var hurtige på aftrækkeren og leverede en ny hjemmebanetrøje til Frankrig allerede dagen efter, at holdet officielt kvalificerede sig til VM med en sejr over Ukraine, men hurtigheden har ikke kostet på grundigheden. Tværtimod.

Den nye trøje er ikke kun elegant at se på, den er også teknologisk avanceret og optimeret til at det franske landshold kan præstere optimalt, når VM i Brasilien bliver skudt i gang til sommer. Selv de små detaljer kan få altafgørende indflydelse, og hvis les bleus skal gøre som i 1998 og tage verdensmesterskabet, så skal alt spille for franskmændene.

Skal du støtte Frankrig til VM til sommer, kan du se meget mere til den nye trøje lige her - pris 549 kr.

Det første træk i jagten på succes er taget med denne trøje, som har hentet inspiration i den franske historie og kultur. VM fodboldtrøjen er inspireret af den sydfranske by Nimes, som er berømt for at producere det velkendte tøjmateriale denim (de Nimes). Materialet har et rådt udseende og står i kontrast til de bløde silkesjaler som Nimes også blev kendt for i starten af 1800-tallet. Denne kontrast er udgangspunktet for denne trøje, som både er rå og på samme tid blød.

Det utrænede øje vil nok kun se en mørkeblå og hvid trøje, men hvis man kigger godt efter, så vil man også notere sig små detaljer, der udgør den designmæssige symbiose som gør denne trøje unik. Logoet er blevet ændret, den klassiske galliske hane er blevet vendt om, har fået vokseværk og så har den fået lov at stå helt for sig selv på trøjens bryst.

Skal du støtte Frankrig til VM til sommer, kan du se meget mere til den nye trøje lige her - pris 549 kr.

Og stoltheden er på alle måder en central og altoverskyggende faktor i denne trøje. Det handler om æren ved at repræsentere Frankrig og spille i nationaldragten. I bunden af hvert nummer kommer det franske flag til at være, for nok har Frankrig store stjerner, men ingen er større end nationens stolthed.

Skal nationens stolthed bevares så kræver det kølighed, overblik og skarphed i de afgørende situationer, og derfor har Nike også arbejdet intenst med især materialerne på trøjen, der er perfektioneret ned til den mindste detalje.

I siden af trøjerne finder man de laser-skårene ventilationshuller, der er placeret og udviklet for at give de franske spillere de optimale betingelser for at kunne trække vejret ordentligt og bevare roen, selv når det hele brænder på.

Skal du støtte Frankrig til VM til sommer, kan du se meget mere til den nye trøje lige her - pris 549 kr.

Trøjen er lavet i meget blødt og ekstra let Nike Dri-Fit materiale, der er designet til at lede fugt og sved væk fra kroppen. Det kan måske synes underordnet nu, men når varmen kommer krybende til sommer i Brasilien bliver det altafgørende.

Helt centralt har det også været, at trøjen skal sidde bedst muligt på spillerne under sommerens slutrunde. Derfor har spillerne fået scannet deres kroppe, så Nike udfra det gennemsnitlige mål har kunne lave trøjer, der sidder bedst muligt, og som har det perfekte fit.

De mange teknologiske anstrengelser har givet pote, og værd at notere sig er det, at trøjen faktisk er 20% lettere end den tidligere version. Det synes måske ikke af meget, men det er med til at give de franske spillere de optimale betingelser for at præstere til sommer.

nike, brasilien, frankrig, vm, unisport, unisportstore

Den nye franske landsholdstrøje er helt simpel i sit udseende, men designet er avanceret og optimeret til at passe perfekt til de varme anstrengelser til sommer i Brasilien. Hvad synes du om trøjen? Og hvordan tror du, at det kommer til at gå Frankrig? Vi hører meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter: