Puma har lanceret en video, hvor et uruguyansk spøgelse render rundt i de brasilianske gader og skræmmer folket. Historien bag går 50 år tilbage og viser den passion, som er en central del af den sydamerikanske fodboldkultur.

Normalt er de til fest og farver i de brasilianske gader, men de ser mere forskrækkede ud end glade for at se El Fantasma del 50, der oversat til dansk betyder fantomet fra 50. Puma har lanceret en ny video, der vækker liv i en gammel stolt uruguyansk historie.

Tilbage i 1950 lykkedes det nemlig for Uruguay at vinde deres andet verdensmesterskab på en forrygende slutspurt. Selvom mandskabet var bagud 1-0 i VM-finalen gjorde to hurtige mål udslaget og Uruguay kunne løfte verdensmestertrofæet med en 2-1 sejr over naboerne fra Brasilien. Det er naturligvis noget, der har sat sig dybt i den uruguyanske fodboldhistorie.

Uruguyanerne er særdeles stolte af 1950-holdet, og inden det nuværende landshold skulle spille de afgørende playoff kampe mod Jordan genlivede Uruguay triumfen fra 1950. Den afgørende målscorer, og den sidste overlevende fra holdet, Alcides Ghiggia, blev hyldet hvilket viser, at selvom det er langt tid siden, så er triumfen ikke glemt.

Brasilianerne vil nok gerne glemme kampen og ikke mindst det lyseblå spøgelse fra 1950, der render rundt i de brasilianske gader og spreder skræk og rædsel og minder om hvem der vandt VM i 1950. Men mon ikke brasilianerne nu er mere opsatte end før på at VM til sommer og tage revanche.

Udover at se en masse forskrækkede og overraskede ansigter får vi i videoen også det første glimt af Uruguays nye VM landsholdstrøje, som højest overraskende og meget revolutionerende er... lyseblå. Trøjen kommer vi selvfølgelig til at kigge nærmere på, når den bliver lanceret.

Det er en gammel, men sjov historie, som Puma har valgt at bringe til live med fanomet for 50-året. Hvad synes du om videoen? Og tror du, at Uruguay kan gøre sig gældende til VM? Vi hører meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.