Sådan tager du hjørnespark som en professionel | Se videoen hos Unisport!

05.04.2019

Skrevet af Claus

Mange folk prædiker vigtigheden af hjørnespark i fodbold. De siger, at det er en gylden mulighed for at få bolden i nettet - få dine største forsvarsspillere ind i feltet og se dem heade den ind, ikke? Sandheden er, at det ikke er helt så simpelt, for eksempel fører kun 15% af hjørnesparkene til chancer og kun 8% til mål, i de professionelle kampe. Så hvad betyder det? Det betyder ihvertfald, at HVIS du er professionel fodboldspiller og kan levere et godt hjørnespark, så scorer du MÅSKE 8 ud af 100 gange.

I denne uge tager jeg et nærmere kig på, hvordan du kan forbedre dine hjørnespark og øge chancerne for at ramme dit holds Per Mertesacker lige i panden. JayMike har også for nyligt lavet en god video der illustrerer disse pointer. Så hvis du er klar til at tage hjørne spark som Pirlo, så er du kommet til det rette sted!


Indadskruet

Typisk skal du tage et indadskruet hjørnespark fra den modsatte side af banen i forhold til din stærke fod. Det betyder, at den naturlige kurve på bolden vil være imod målet. Teknikken er meget ens med når du tager et frispark (med en skjult henvisning til min “5 måder du kan forbedre dine frispark” blog). Ganske kort, så handler det om, at placere din støttefod så dine tæer peger mod kanten af feltet - på den måde vil du få det skru, som du har brug for. Du skal også sørge for at ramme bolden på siden og en smule lavt - igen for at skabe kurven. Research viser faktisk at denne type hjørnespark er den mest effektive, når det handler om at skabe chancer - specielt når du sigter efter forstolpen.


Udadskruet

Her vil du tage hjørnesparket fra samme side af banen som din stærke fod. Dette betyder, at boldens bane vil være væk fra målet (og målmanden). Sparketeknikken er den samme som det indadskruede spark, bortset fra, at du sigter efter straffesparkspletten. Det er en god mulighed for at ramme bagstolpen, specielt når du har en angriber der kommer sent ind i felten og som har muligheden for at få noget kraft på bolden.


Top Spin

Dette er en svær teknik at mestre, men som virkelig kan tage et forsvar på sengen, hvis den udføres rigtigt og føre til en gylden mulighed til dit hold. Teknikken er igen meget ens, men du skal her ramme bolden en smule højere oppe og med mere kraft - det vil skabe et godt skru på bolden og få den til at dykke pludseligt i feltet. En forsvarsspillers værste mareridt! Jeg vil foreslå dig, at tage et kig på Christian Eriksen, hvis du vil se teknikken i aktion


Drop Bold

Jeg vil kun anbefale denne teknik over for en lille målmand eller forsvar, fordi det er den letteste at forsvare sig imod. Idéen er at putte en masse backspin på bolden ved at ramme den rigtig lavt - som en høj aflevering. Teknikken vil få bolden til at hænge i luften længe og giver dine angribere masser af tid til at komme i en god position til at møde bolden med hovedet. Bare husk på, at det også vil give forsvarsspillerne masser af tid til at se hvor bolden lander, og en god målmand vil spise disse til morgenmad. HVER. GANG.


Mit generelle råd til alle de ovenstående teknikker er at øve dem, både alene og med dine holdkammerater. Du har MEGET store chance for at score hvis du 1) er god til at sende bolden ind i en god position til angriberne, og 2) angriberne rent faktisk ved hvor bolden vil ende. Så hvad venter du på? Kom ud og start med at øve dig!


Det var vores tips til hvordan du kan forbedre dine hjørnespark. Jeg håber du kan bruge nogle af de idéer, som jeg har nævnt, og at det giver dit hold lidt mere succes på jeres hjørnespark!

Nedenfor kan du se JayMike’s video, hvis du vil se dem i aktion.


Hold øje med endnu flere blogs de kommende uger, for mere fantastisk #Unisportlife indhold.